2014-04-15 18:54:12
Φωτογραφία για «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ FAIRFAX ΓΙΑ ΤΗΝ EUROBANK
Την προσφορά της ομάδας θεσμικών επενδυτών υπό τη Fairfax ενέκρινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Συγκεκριμένα, στην ομάδα των βασικών επενδυτών που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας περιλαμβάνονται οι: Fairfax, Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, Mackenzie, και Brookfield.

Όπως αναφέρει το ΤΧΣ στην ανακοίνωσή του, οι επενδυτές συμφώνησαν να συνάψουν με την Eurobank «Συμφωνία Θεσμικού Επενδυτή» και παράλληλα δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής των νέων μετοχών με συνολικό ποσό ύψους €1,332 εκατ., το οποίο αντιπροσωπεύει το 47% της ΑΜΚ, στην τιμή των €0,30 ανά προσφερόμενη μετοχή.

Το υπόλοιπο ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως ορίστηκε στις 12 Απριλίου 2014 από τη Γενική Συνέλευση της Eurobank, θα καλυφθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για θεσµικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος και µε δηµόσια προσφορά στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις της η κ. Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τόνισε:


«Σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς το πρώτο στάδιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank με τη δεσμευτική προσφορά ομάδας έμπειρων και διεθνώς αναγνωρισμένων Θεσμικών Επενδυτών. Προσδοκούμε στην πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια στην τελική τιμή που θα προσδιοριστεί από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Το συνεχιζόμενο ισχυρό ενδιαφέρον ποιοτικών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες καταδεικνύει τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στον ελληνικό τραπεζικό τομέα».

Σημειώνεται πως η Fairfax έχει ήδη εξαγοράσει την Praktiker Hellas, ποσοστό της Eurobank Properties, ενώ διατηρεί στρατηγική συμμαχία με τον όμιλο Μυτιληναίου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ