2012-04-21 16:00:17
Φωτογραφία για ΕΚΑΝΕ ΤΟ... COMEBACK Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πραγματοποίησε το... comeback, κατακτώντας την πρώτη pole position φέτος στο Μπαχρέιν. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Γουέμπερ, με τη Red Bull να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή της.

Με τη σκόνη να... κυριαρχεί στην πίστα του Σακχίρ, διεξήχθησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Οι εκπλήξεις σε αυτές δεν έλειψαν, τόσο στις πίσω θέσεις όσο και στις πρώτες.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πραγματοποίησε το... comeback και πανηγύρισε με έναν απίστευτο γύρο στην τελευταία του προσπάθεια την πρώτη του φετινή pole position.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει τον Γερμανό δις παγκόσμιο πρωταθλητή, καθώς ήταν 0.098 δευτερόλεπτα πιο αργός, και θα εκκινήσει δεύτερος.

Πίσω του θα είναι άλλη μια Red Bull, αυτή του Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια των κατατακτηρίων, όμως στο τέλος κατάφερε να κάνει το 1-3 για τους «κόκκινους ταύρους».


Από εκεί και πέρα, ο Τζένσον Μπάτον ακολούθησε τέταρτος, με τον Νίκο Ρόζμπεργκ να μένει πέμπτος. Στην έκτη θέση είχαμε μια μεγάλη έκπληξη, αφού σε αυτή βρέθηκε ο Ντάνιελ Ριτσιάρντο στο καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πάρει για την Toro Rosso. Οι Ρομάν Γκροζάν και Σέρχιο Πέρεζ κατετάγησαν έβδομος και όγδοος, αντίστοιχα, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Πολ ντι Ρέστα, που δεν έκαναν χρόνο στην τρίτη περίοδο.

Όσον αφορά τις πίσω θέσεις εκτός δεκάδας έμεινε ο Κίμι Ραϊκόνεν, όπως και οι Κομπαγιάσι, Χάλκενμπεργκ, Μάσα, Σένα, Κοβαλάινεν, Μαλντονάντο. Τέλος, η λάθος στρατηγική της Mercedes άφησαν εκτός 17άδας τον Μίκαελ Σουμάχερ, με τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να παρακολουθεί από τα πιτς τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Πίσω του ήταν οι Βερν, Πετρόφ, Πικ, ντε λα Ρόσα, Γκλοκ και Καρθικέγιαν δίχως κάποιος να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το 107%. Ωστόσο, ο Γερμανός και οι τέσσερις πρώτοι θα κερδίσουν μια θέση στο γκριντ εκκίνησης λόγω της ποινής των πέντε θέσεων του Μαλντονάντο για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:32.422

2. Χάμιλτον, McLaren, +0.098

3. Γουέμπερ, Red Bull, +0.215

4. Μπάτον, McLaren, +0.289

5. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.399

6. Ρικιάρντο, Toro Rosso, +0.490

7. Γκροσεάν, Lotus, +0.586

8. Πέρες, Sauber, +0.972

9. Αλόνσο, Ferrari

10. Ντι Ρέστα, Force India

11. Ραϊκόνεν, Lotus

12. Κομπαγιάσι, Sauber

13. Χούλκενμπεργκ, Force India

14. Μάσα, Ferrari

15. Σένα, Williams

16. Κοβαλάινεν, Caterham

17. Μαλδονάδο, Williams

18. Σουμάχερ, Mercedes

19. Βερνιέ, Toro Rosso

20. Πετρόφ, Caterham

21. Πικ, Marussia

22. Ντε λα Ρόσα, HRT

23. Γκλοκ, Marussia

24. Καρθικέγιαν, HRT
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πως φλερτάρει ο μάγκας ;;;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πως φλερτάρει ο μάγκας ;;;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ