2014-04-18 18:26:04
Φωτογραφία για Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Η “χειρότερη φυλακή” στον κόσμο είναι η βία κι ο εγωισμός!
Αν και έγινε γνωστή από την τηλεόραση, όπως άλλωστε οι περισσότεροι συνάδελφοι της, στην πορεία της και ιδιαίτερα στον θεατρικό χώρο μας έδωσε αξιόλογες ερμηνείες σε δύσκολα και απαιτητικά έργα. Είναι ντόμπρος χαρακτήρας, δε «μασάει» τα λόγια της και επιλέγει πάντα αυτό που της κάνει κέφι τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή. Την περίοδο αυτή , η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, μεταμορφώνεται σε « Φόνισσα» μιας και συμπρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» που ανεβαίνει στις 21 Απριλίου στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

Ήταν όλα εύκολα στη ζωή σου τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική;

Η ζωή δεν είναι μόνο ταξιδάκι αναψυχής ,που λέει κι η ποιήτρια. Έχει δυσκολίες, μπελάδες, ανασφάλειες και φοβίες! Η δική μου προσωπική αλλά και επαγγελματική ζωή είχε πολλά και έντονα σκαμπανεβάσματα. Στην καριέρα μου που από την ηλικία των 25 ξεκίνησε την πορεία στην υποκριτική αναζήτηση, πέρασα κι ολοκλήρωσα –επιτυχώς- δύο μεγάλους κύκλους! Την απόλυτα εμπορική τηλεοπτική πορεία, απομάκρυνση-συγκέντρωση-ανάκαμψη, και μετά η απόλυτα θεατρική ζωή μέχρι σήμερα που ζω κι αναπνέω στο σανίδι!


Στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» των Ρήγα-Αποστόλου, τι ήταν εκείνο που σε έκανε να θέλεις να πάρεις μέρος;

Καταρχάς στις Φόνισσες πήγα γιατί λατρεύω τον τρόπο που γράφουν οι Ρήγας-Αποστόλου. Από τα σήριαλ ακόμα , μέχρι και τα θεατρικά τους μου αρέσει που αγαπούν τις γυναίκες και γράφουν με αγάπη για τις αδυναμίες μας αλλά και τις αρετές μας! Ο κόσμος του πετυχημένου δίδυμου γυναικοκρατείται κι η επικαιρότητα περνάει μέσα από τη γυναικεία ψυχολογία, όπως γίνεται στις Φόνισσες της Παπαδιαμάντη! Και κατά δεύτερον, το καστ των πρωταγωνιστών είναι λαμπρό και …ξεκαρδιστικό!

Πώς ήταν το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες;

Το περιβάλλον που μεγάλωσα ήταν κυρίως, αυστηρό, προσκολλημένο στη μελέτη και με λίγα διαλλείματα χαράς και παιχνιδιού! Οι αγαπημένες αποδράσεις μου ήταν η παρέα με την αγαπημένη μου αδελφή τη Δώρα, και τα χασίματα μόνη μου στη φύση όταν πηγαίναμε εκδρομές και ταξίδια, αλλά και τα εξωσχολικά μυθιστορήματα που ανέπτυξαν τη φαντασία μου τόσο, ώστε να προετοιμάσουν τη μετέπειτα ανάγκη μου να γίνω η ίδια ηρωίδα ωραίων εικόνων και παραστάσεων!

Τι ρόλο παίζει το οικονομικό στο να δεχτείς ή να απορρίψεις μια πρόταση;

Το οικονομικό ζήτημα στη ζωή ενός καλλιτέχνη, συνήθως έρχεται δεύτερο! Πρέπει να με «γεμίζει» η δουλειά, το έργο, οι συντελεστές αυτού και μετά, θα συζητήσω για τα χρήματα! Όταν θάχω αναρώτηση να πω «ναι» σε μια δουλειά σίγουρα δε θα επηρεαστώ από τα πολλά ή τα λίγα λεφτά, εκτός αν είναι ..τίποτα! Στο μόνο που είμαι ανυποχώρητη –ευτυχώς- είναι η ασφάλισή μου (στους δύσκολους καιρούς που ζούμε)!

Τι σε ενοχλεί στους ανθρώπους;  Τι είναι αυτό που κάνεις εσύ και ενοχλείς τους άλλους;

Στους ανθρώπους με ενοχλεί η μιζέρια κι η έλλειψη ευθύνης για τις καταστάσεις που τους αφορούν! Με ενοχλεί που οι άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν τη ζωή τους με τις υποχρεώσεις της αλλά και τα δικαιώματά τους, που συνήθως δε γνωρίζουν! Κι αυτό, κυρίως το συναντάω σε ανθρώπους εγωιστές και κακομαθημένους, με έλλειψη καλλιέργειας που θεωρούν ότι φταίνε άλλοι για την κακοτυχία τους κι εντέλει για τη μιζέρια της ζωής τους! Εμένα, συνήθως με χαρακτηρίζουν οξύθυμη κι απότομη, σκληρή και κουτσαβάκι, συνήθως με το «ζωνάρι  λυμένο» για καυγά! Παρόλα αυτά, οι οικείοι μου ξέρουν ότι όλα αυτά οφείλονται στην υπερευαισθησία μου και τη μανία μου για τάξη και ..δίκαιο, όπως έμαθα (με λανθασμένο τρόπο) από τον πατέρα μου! Αλλά, όποιος με ξέρει και με αγαπάει δε με παρεξηγεί και συνήθως δε μπαίνει σε φιλονικία μαζί μου.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σου, η «χειρότερη φυλακή» που υπάρχει στον κόσμο;

Η χειρότερη φυλακή στον κόσμο είναι η βία! Η βία κι ο εγωισμός! Είναι αυτά τα δυο οι αιτίες πολλών δεινών όπως η αποξένωση των ανθρώπων, αλλά κι ο πόλεμος μεταξύ μας!

Τι θα ήθελες να σου συμβεί τα επόμενα χρόνια;

Στα επόμενα χρόνια θέλω να συνεχιστεί η αναζήτησή μου σε μεγάλους ρόλους κυρίως, αλλά και θα ήθελα να συνεχίσω να συνεργάζομαι με πετυχημένους ανθρώπους του χώρου και να κάνουμε πετυχημένα project!

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι η συνέχιση της επιτυχίας των Φονισσών και στη συμπρωτεύουσα, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα!

Εάν γύριζες πίσω στο παρελθόν και είχες την ευκαιρία να αλλάξεις κάτι, τι θα ήταν αυτό;

Αν γύρναγα το χρόνο θa άλλαζα τις κακές σκέψεις και τις λάθος επιλογές στην καθημερινή μου ζωή σε «τοξικούς» ανθρώπους, που με οδηγούσαν στο να κάνω απαισιόδοξα σενάρια τα οποία μου προκαλούσαν στεναχώρια κι αδράνεια! Είμαι άνθρωπος της κίνησης, της ζωής και της δράσης, δεν πρέπει να καταφεύγω σε λάθος και ..δανεικά πρότυπα!
orathessaloniki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ