2014-04-28 19:17:10
Φωτογραφία για Η «κρυφή περιουσία» του Πούτιν στο στόχαστρο των ΗΠΑ
Την αναζητούν χωρίς επιτυχία 15 χρόνια. Τις τελευταίες ημέρες όμως η συζήτηση για την τεράστια κρυφή περιουσία του Ρώσου προέδρου έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τις αμερικανικές απειλές για νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία για τη στάση της στην ουκρανική κρίση.

Οι υποψίες για την ύπαρξη αυτής της κρυφής περιουσίας, την οποία πολλοί αναλυτές υπολογίζουν σε 70 δισεκ. δολάρια, ακολουθούν τον Ρώσο πρόεδρο από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας.

Παρόλα αυτά η 15ετής έρευνα, μέσω των μυστικών υπηρεσιών, έχει αποτύχει παταγωδώς στο να εντοπίσει την παραμικρή απόδειξη ότι ο Πούτιν αποκρύπτει περιουσιακά στοιχεία, μέσω μυστικών μετοχών σε εταιρίες ενέργειας, γεγονός που θα αναδείκνυαν τον Ρώσο «τσάρο» στον πλουσιότερο ηγέτη του κόσμου.

Ασφαλώς ο ο ίδιος ο Πούτιν, ο οποίος πέρυσι δήλωσε εισόδημα μόλις 102.000 δολάρια, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά αυτές τις φήμες. Μάλιστα μιλώντας σε δημοσιογράφους το 2008 ως «απλώς κουτσομπολιά που δεν αξίζει καν να συζητάμε. Είναι απλά σκουπίδια».


Καθώς όμως η Μόσχα κλιμακώνει την κρίση στην Ουκρανία, ο Ομπάμα φέρεται να είναι έτοιμος να «χτυπήσει» τον Πούτιν εκεί που πονάει, δίνοντας εντολή να παγώσουν λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία ρωσικών εταιριών και επιχειρηματιών που όπως όλα δείχνουν εκεί έχει «επενδύσει» τα χρήματα του ο απόλυτος ηγέτης του Κρεμλίνου.

Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο αμερικανός αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τόνι Μπλίνκεν. «Θα ερευνήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται στον εγγύτερο κύκλο του Πούτιν και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία», δήλωσε στο πρακτορείο ο Μπλίνκεν.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ