2014-05-04 21:18:09
Φωτογραφία για Μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι πολίτες της Μάνδρας, των Βιλίων και των Ερυθρών
Με δυναμική παρουσία στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της Δημοτικής Συνεργασίας, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Θανάση Πανωλιάσκου, οι πολίτες της Μάνδρας, των Βιλίων και των Ερυθρών έστειλαν ηχηρό μήνυμα, ότι ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας έχει μπει σε τροχιά ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των προσώπων που εκπροσωπούν λογικές του παρελθόντος.

Οι ίδιοι οι πολίτες, έκαναν γνωστή τη βούλησή τους να βάλουν τέλος στις ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. Να βάλουν τέλος στην αδιαφάνεια, στις πελατειακές σχέσεις και στην ανυπαρξία έργου. Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και στις αρχές τις οποίες εκπροσωπεί και υπηρετεί: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΗΘΟΣ.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας - υποψήφιος Δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας Θανάσης Πανωλιάσκος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες, να ακούσουν τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις προτάσεις για τη λύση προβλημάτων που απασχολούν τη Μάνδρα, τα Βίλια και τις Ερυθρές. 


Από την πλευρά του ο κ. Πανωλιάσκος κατά τη διάρκεια των ομιλιών του, αναφέρθηκε κυρίως στην ανυπαρξία έργου κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Επεσήμανε δε, την έλλειψη σχεδίου και προγράμματος, την διάλυση των Δημοτικών Υπηρεσιών, τη μη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, την κυριαρχία αδιαφανών διαδικασιών και των πελατειακών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα άσκησης Διοίκησης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ιδιαίτερη βαρύτητα απέδωσε στην απαξίωση θεσμών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων μέσω αντιδημοκρατικής λειτουργίας που επέβαλλε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

«Τα 3,5 χρόνια της Διοίκησης του κ. Δρίκου και της παράταξής του αποτελούν μαύρη σελίδα για την ιστορία του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανωλιάσκος.

ΜΑΝΔΡΑ: Ο κ. Πανωλιάσκος εστίασε στην ανυπαρξία έργου, πραγματοποιώντας ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, τονίζοντας την αδυναμία του απερχόμενου δημάρχου και της Δημοτικής του Αρχής να δώσουν λύσεις ρεαλιστικές, που θα βγάλουν τα συγκεκριμένα έργα από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Μελετανίου, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί κανένας σχεδιασμός που έχει ως στόχο τη μετατροπή της περιοχής σε χώρο απόθεσης τοξικών αποβλήτων. Σε ο,τι αφορά τα ζητήματα Περιβάλλοντος ο κ. Πανωλιάσκος υπογράμμισε τη συνεργασία με φορείς με μοναδικό στόχο την αποτροπή αποφάσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Θριάσιου Πεδίου. 

 

ΒΙΛΙΑ: O επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, άσκησε δριμεία κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υλοποίηση της αναθεώρησης του Ρυμοτομικού σχεδίου, που αποτελεί έργο πνοής για τα Βίλια.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους εγκληματικούς- όπως χαρακτηριστικά είπε, χειρισμούς που οδήγησαν, στο να χαθεί η εξολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια με 1,5 εκατ. ευρώ. Ενώ όπως τόνισε ο κ. Πανωλιάσκος, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επέβαλλε «καπέλο» 752 χιλιάδων ευρώ στους δημότες, την ώρα που ο Δήμος βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση, σύμφωνα και με έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το ίδιο το έργο.

Ακόμα ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, υπογράμμισε πως το έργο βρίσκεται στον αέρα καθώς δεν υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ενώ ο κ. Δρίκος πανηγυρίζει για μια απλή απόφαση νομιμοποίησης των αποφάσεων του Δ. Σ. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τέλος, ο κ. Πανωλιάσκος αναφέρθηκε στην ανυπαρξία έργου αλλά και στο μείζον ζήτημα της υποβάθμισης του ιστορικού Δήμου Βιλίων σε Τοπική από Δημοτική Κοινότητα, απόρροια της ανευθυνότητας και απραξίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που στην πορεία των 3,5 χρόνων διοίκησης της κόστισε στα Βίλια την αποψίλωση υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.

ΕΡΥΘΡΕΣ: Παρά την καταρρακτώδη βροχή την ώρα των εγκαινίων, εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, για τα οποία δεν υπήρξε- όπως υπογράμμισε- καμία πρόθεση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής να προωθήσει λύσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πανωλιάσκος, στα θέματα του δικτύου ύδρευσης, της αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων υδάτων, της μη λειτουργίας της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, στη μη υλοποίηση της εφαρμογής της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης και στο μεγάλο ζήτημα της μη αξιοποίησης της έκτασης των 240 στρεμμάτων του ανενεργού στρατοπέδου της πόλης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ