2014-05-05 11:28:08
Φωτογραφία για Σκληρή απάντηση των μικροομολογιούχων προς τον Βενιζέλο
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου φυσικών προσώπων ομολογιούχων Ελληνικού δημοσίου μετά τις δηλώσεις του... Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου, για την δήμευση των περιουσιών μας μέσω του PSI+, στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA Σαββατοκύριακο, θα ήθελε να δώσει τις εξής απαντήσεις στα παρακάτω θέματα.

· Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση που μας έκανε σε επίσημη συνάντηση, χρησιμοποιώντας τα ομόλογα του EFSF που αποτελούσαν το 15% των χρημάτων που τοποθετήσαμε, για να αγοράζαμε νέα ομόλογα που διαπραγματεύονταν σε πολύ χαμηλές τιμές, και με την πιθανή άνοδο αυτών να καλύπταμε τις απώλειες του .

Α) Από την στιγμή που ήταν επίσημη πρόταση θα θέλαμε και την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομίας, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε πως ο κ. Βενιζέλος κινείτε και φέρετε με όρους καφενείου.

Β) Τα νέα ομόλογα που ήθελε να αγοράσουμε έχουν ημερομηνία λήξης το 2023
. Δηλαδή να πάρουμε μέρος και όχι όλα φυσικά τα χρήματά μας όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και αυτό μετά από 10 χρόνια. Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος των ομολογιούχων φυσικών προσώπων είναι τα 62 έτη η λύση αυτή είναι ανέφικτη. Και φυσικά τα ταμεία μπορούσαν να το κάνουν αφού είναι νομικά πρόσωπα και θα υπάρχουν και μετά τα 10 χρόνια, ενώ τα τρέχοντα ελλείματά τους τα καλύπτει ο προϋπολογισμός. Κάτι που δεν συμβαίνει με τα φυσικά πρόσωπα. Βέβαια αυτήν την διαφορά μεταξύ νομικού και φυσικού προσώπου ο κ. Βενιζέλος ως συνταγματολόγος ποτέ δεν θα την διδάχτηκε.

Γ) Ο κ.Βενιζέλος ήθελε λοιπόν να κάνει απλούς αποταμιευτές μεγάλης ηλικίας, επαγγελματίες επενδυτές. Και φυσικά όλοι αρνήθηκαν αφού πρόκειται για απλούς αποταμιευτές που τοποθέτησαν τις οικονομίες μιας ζωής στην ασφάλεια του Ελληνικού κράτους.

Δ) Και τέλος αφού ο κ. Βενιζέλος ήταν τόσο σίγουρος για αποδόσεις 400%, (τόση είναι η άνοδος των τιμών από το καλοκαίρι του 2012) και δικαιώθηκε, δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που ασχολείται με την πολιτική αφού είναι ο καλύτερος παγκοσμίως επενδυτικός σύμβουλος. Ενώ παράλληλα με την τοποθέτηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων σε Ελληνικά ομόλογα το καλοκαίρι του 2012, σήμερα θα είχε τετραπλασιάσει την περιουσία του. Αλήθεια κ. Βενιζέλο εσείς αγοράσατε ομόλογα του Ελληνικού κράτους στο 25% της αξίας τους το καλοκαίρι του 2012;

· Ο κ. Βενιζέλος μας είπε επίσης πως θα ήθελε να εξαιρέσει τα φυσικά πρόσωπα ομολογιούχους από το PSI+, αλλά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η Ελληνική κυβέρνηση να έχει νομικές επιπλοκές και προβλήματα τύπου Αργεντινής, με κατόχους Ελληνικών ομολόγων άλλων χωρών.

Απαντώντας θα θέλαμε να πούμε πως ο κ. Βενιζέλος ήταν ανεπαρκής και λιγόψυχος, αφού προτίμησε να σέρνουν στα Ελληνικά δικαστήρια την Ελληνική κυβέρνηση οι Έλληνες πολίτες κάτοχοι ομολόγων, παρά να την σέρνουν τα κοράκια Hedge Funds στα Διεθνή Δικαστήρια. Απόλυτα λογικό αφού την Ελληνική δικαιοσύνη γνωρίζουμε ότι μπορεί να την χειραγωγήσει η Ελληνική κυβέρνηση. Απόδειξη η πρόσφατη έκθεση της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που ρητά αναφέρει την καταπάτηση του δικαιώματος της περιουσίας, που υπέστησαν τα φυσικά πρόσωπα κάτοχοι Ελληνικών Ομολόγων στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας όπου έκρινε συνταγματική την δήμευση των περιουσιών μας. Και τέλος η Αργεντινή έχει το σθένος να δίνει την μάχη της εναντίον των Hedge funds στα διεθνή δικαστήρια, υπηρετώντας τους πολίτες της και την έννοια του κράτους δικαίου.

Ακούγοντας όλα αυτά τα επιχειρήματα, που προσπαθούν να καλύψουν την ανεπάρκεια ικανοτήτων αλλά και ήθους του κ. Βενιζέλου, το ερώτημα είναι γιατί επιμένει σε θέσεις τις οποίες μας έχουν τεθεί από στελέχη του, και όταν έπαιρναν τις παραπάνω απαντήσεις, συμφωνούσαν μαζί μας.

Η απάντηση είναι απλή, προσπαθεί να παραπλανήσει ενόψει Ευρωεκλογών τις 15.000 οικογένειες, 200.000 ψηφοφόρους, για να υφαρπάξει τις ψήφους τους μέσα από ένα κανάλι (MEGA) που δεν μας έχει φιλοξενήσει ποτέ. Για τους κύριους Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλο μας προκαλεί εντύπωση η ερώτηση που έκαναν για τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να γνωρίζουν το θέμα. Γιατί αν το γνώριζαν και είχαν την διάθεση θα μπορούσαν να αναφέρουν όλα τα παραπάνω στον κ. Βενιζέλο για να δούμε τι θα απαντήσει.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος μας είπε πως δεν μας έχει ξεχάσει και θα δει το θέμα μας όταν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις αποκατάστασής μας χωρίς να διατρέχει νομικό κίνδυνο η Ελληνική κυβέρνηση. Του απαντάμε πως πολύ σύντομα θα τον απαλλάξουμε από τα καθήκοντά του, για λόγους ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ