2014-05-06 10:30:33
Φωτογραφία για Νατάσα Ράγιου, υπ. ευρωβουλευτής: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  να χαράξουμε  την μοίρα της Πατρίδας μας
Συνέντευξη στο ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά

-Κυρία Ράγιου, μετά από εμπειρία στο ελληνικό κοινοβούλιο και τα αυτοδιοικητικά στο Δήμο Πατρέων, ήλθε η ώρα της Ευρωβουλής. Τι σας ώθησε στην απόφασή σας αυτή και πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την πολιτική σας εμπειρία;

Ν. Ράγιου: Ούτε ήμουν ούτε θα γίνω ποτέ παρατηρητής των γεγονότων. Όταν μου προτάθηκε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή, δεν είχα δεύτερη σκέψη ή δισταγμό. Αποδέχθηκα αμέσως και πρόθυμα την πρόταση γιατί πιστεύω ότι, ειδικά στο Ευρωκοινοβούλιο, πολλά μπορεί κανείς να κάνει προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο και την εικόνα της χώρας μας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της. Η πολιτική αλλά και η δημοσιογραφική μου εμπειρία θεωρώ ότι είναι πανίσχυρα όπλα στη φαρέτρα μου για να αγωνιστώ για τα συμφέροντα της πατρίδας μου.

-Τι είναι για σας η Ευρώπη και η Ε.Ε. και πώς θα θέλατε να επηρεάσετε την πορεία της, σε περίπτωση που εκλεγείτε ευρωβουλευτής; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;


Ν. Ράγιου: Εάν οι Έλληνες ψηφοφόροι μπορούν να συμμετέχουν ουσιαστικά και κυριολεκτικά στη διαμόρφωση της σύνθεσης του προσωπικού ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου όπως το Ευρωκοινοβούλιο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιδρυτής της παράταξής μας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, με  μεθοδικές και προσεκτικές κινήσεις δημιούργησε τις προϋποθέσεις της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αυτή η ορθή επιλογή είχε ευεργετικά αποτελέσματα σε δύο πεδία: σε πολιτικό  επίπεδο η Ελλάδα έγινε οργανικός εταίρος στη διαδικασία της ευρωπαϊκής  ενοποίησης και σε οικονομικό, η χώρα απέκτησε στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των δομών και την ανάπτυξη. Στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, εφόσον εκλεγώ, βασική μου προτεραιότητά είναι να  διαλύσω τα αρνητικά στερεότυπα που έχουνε δημιουργηθεί για την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες. Να προβάλλω τις ελληνικές θέσεις  και να εξηγήσω στους συναδέλφους μου εκεί -και μέσω αυτών στους λαούς της Ευρώπης- την προσπάθεια του ελληνικού λαού, που δούλεψε σκληρά και έκανε αιματηρές θυσίες για την έξοδο από την κρίση.

-Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ε.Ε. υστερεί στον τομέα της πολιτικής ενοποίησης, κενό που ενδεχομένως να επιχειρηθεί να καλυφθεί το επόμενο διάστημα. Η πολιτική ενοποίηση αν γίνει ερήμην της Ελλάδας και της Κύπρου, θα καταστήσει τον Ελληνισμό κομπάρσο στην Ε.Ε. Εσείς, τι σκέφτεστε να πράξετε γι' αυτό;

Ν. Ράγιου: Η πολιτική  ενοποίηση είναι ο μεγάλος στόχος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Μέσα σε αυτή την διαδικασία πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές πρέπει να αγωνιστούν για την διατήρηση των εθνικών ταυτοτήτων, να προβάλλουν τις παγκόσμιες αξίες που κληροδότησε ο ελληνισμός σε όλους τους λαούς της Ευρώπης,  να αναδείξουν  και κυρίως να προστατεύσουν τα  εθνικά μας συμφέροντα που είναι πολλά και ανοικτά, αφού αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εχθρικές επιβουλές στα βόρεια και ανατολικά σύνορά μας. Επειδή ο ρόλος του κομπάρσου, για τον οποίο μιλήσατε, δεν ταιριάζει στην πατρίδα μας, έχω σκοπό να κάνω ακριβώς το αντίθετο: να αγωνιστώ για να γίνει η Ελλάδα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, όπως της αξίζει.

-Ειδικά την περίοδο αυτή, εμφανίζονται διάφορα ρεύματα ευρωσκεπτικιστών. Πώς κρίνετε αυτό το θέμα και τι στάση τηρείτε εσείς προσωπικά σ'  αυτό το φαινόμενο;

Ν. Ράγιου: Τα προβλήματα των κρατών και των λαών της Ευρώπης είναι πολλά, κοινά και σοβαρά. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με ’’λιγότερη ή και καθόλου Ευρώπη’’ θα λυθούν, τότε τόσο το χειρότερο γι αυτούς. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια ατέρμονη συζήτηση που δεν προσφέρει διεξόδους στα καθημερινά ζητήματα των Ευρωπαίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες κράτη-μέλη της, μόνο μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία μπορούν να συνεχίσουν την αναπτυξιακή τους πορεία και να θωρακίσουν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών.

-Είδαμε προσφάτως τον υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Ε.Ε. κ.Γιουνκέρ, σε επίσκεψή του στην Κύπρο, να καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο. Την ίδια στιγμή εδώ στην Ελλάδα η προεκλογική συζήτηση για τις ευρωεκλογές περιορίζεται σε ζητήματα εσωτερικής φύσεως και κατανάλωσης. Και αυτό το κάνουν σχεδόν όλα τα κόμματα και οι συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων. Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα αυτό;

Ν. Ράγιου: Το να περιχαρακώνεται η συζήτηση προεκλογικά , είναι κάτι που δεν με εντυπωσιάζει. Δυστυχώς συμβαίνει σε κάθε προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα.  Αυτό δεν καθιστά τα ζητήματα που τίθενται εκτός ατζέντας, λιγότερο σοβαρά. Αντιθέτως πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε με κάποιο τρόπο στη διαδικασία ανάδειξης των Ευρωβουλευτών, οφείλουμε να φωτίσουμε όλες τις παραμέτρους που συνδέονται με την ασφάλεια, την ευημερία, την ανάπτυξη και την δημοκρατία της χώρας μας. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες, οι Έλληνες πρέπει να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας με δυνατή και ξεκάθαρη φωνή. Σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις.

-Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στους Έλληνες πολίτες, τι πρέπει να σταθμίσουν οδεύοντας προς τις κάλπες στις ευρωεκλογές

Ν. Ράγιου: Σε αυτό είμαι ξεκάθαρη. Επιμένω ότι η μεγαλύτερη δύναμη που έχει η καθεμιά και ο καθένας από μας  για να παρέμβει στη μοίρα του τόπου του, είναι η ψήφος του. Στις εκλογές που έρχονται μην αφήσετε κανέναν και τίποτα να σας παρασύρει σε λάθος επιλογές. Η ώρα της κάλπης δεν είναι ώρα ούτε για να εκτονώσουμε την οργή μας, που είναι απόλυτα δικαιολογημένη με όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, ούτε για να τιμωρήσουμε όσους έκαναν λάθη. Η ώρα της κάλπης είναι η κορυφαία στιγμή της υπευθυνότητας αλλά και της δυνατότητας που έχουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  να χαράξουμε  την μοίρα της Πατρίδας μας.

Ποια είναι η κ. Νατάσα Ράγιου

Νατάσα Ράγιου

Υποψήφια Ευρωβουλευτής

Νέας Δημοκρατίας

Ονομάζομαι Νατάσα Ράγιου. Γεννήθηκα στις 14 Δεκεμβρίου του 1966.

Είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Το επάγγελμά μου είναι δημοσιογράφος. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής  Φιλολογίας, της  Φιλοσοφικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώ τρεις ξένες γλώσσες, Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.  

Στις Βουλευτικές  εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 εκλέχτηκα Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας με  21.802 σταυρούς προτίμησης. Ως Βουλευτής υπήρξα μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αρμόδια για θέματα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Από το 2009 έως το 2012 ήμουν Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Το 2002 εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης (3.018).  

Ως δημοσιογράφος εργάστηκα στις εφημερίδες: «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»,  «Εθνικός Κήρυκας», «ΧΩΡΑ», «Πελοπόννησος» και στο περιοδικό «HAPPYWEEK». Υπήρξα επίσης παραγωγός  της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ντάμα Σπαθάτη» (Ράδιο-Ωμέγα), ρεπόρτερ, κειμενογράφος και παρουσιάστρια  τηλεοπτικών κοινωνικών, πολιτικών, ειδησεογραφικών  εκπομπών: «Κεντρί», «Αντιστάρ»,  «Η δική σου ευκαιρία», «Ραγιουργίες», «Μια καλημέρα είναι αυτή»,  «Καλημέρα με χαμόγελο», «Μέρα Μεσημέρι», «Μαύρο Πρόβατο»,  «Δελτίο  Ταυτότητας» κ.α, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΑΝΤΕΝΝΑ, STAR, Alpha, EXTRA, SEVEN.

Αναφορικά στην κοινωνική μου δράση, είμαι μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πάτρας, ιδρυτικό μέλος του Επιτελικού Συμβουλίου Δράσης της Οργάνωσης «Παγγαία» για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων και την στήριξη απόρων οικογενειών, ιδρυτικό Μέλος στο «Γεώραμα» που έχει στόχο την προώθηση προτάσεων προς τους κυβερνητικούς φορείς για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την ευελιξία του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις τεχνικές

εξόρυξης και αποκατάστασης του τοπίου, με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών και τη βελτίωση της εθνικής οικονομίας, μέλος της Ελληνικής Εθνικής Γραμμής – Οικουμενικός Ελληνισμός,  της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος,  της Χορωδίας Αιγίου που ιδρύθηκε το 1933 και  της Οργάνωσης «Το φωτεινό Αστέρι» για άπορα παιδιά.

Είμαι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Αλέξη Μεντζελόπουλο και μητέρα του δωδεκάχρονου Φάνη, μαθητή της Α’ Γυμνασίου.

Επιστολή της κ. Νατάσας Ράγιου

Νατάσα Ράγιου

Υποψήφια Ευρωβουλευτής

Νέας Δημοκρατίας

Φίλες και Φίλοι,

Για πρώτη φορά φέτος ΕΣΕΙΣ εκλέγετε απ’ ευθείας τους Έλληνες Ευρωβουλευτές. Στη δύσκολη αλλά ωραία αυτή μάχη σε επίπεδο Επικράτειας ζητώ πρώτα την εμπιστοσύνη και μετά την ψήφο σας. Σε όλη τη διαδρομή της ζωής μου, δημοσιογραφικής, πολιτικής, προσωπικής, είχα πάντα οδηγό την συνείδησή μου και αυτά που μου έμαθαν οι γονείς μου: να είμαι ειλικρινής, έντιμη, χρήσιμη και αγωνίστρια.

Επειδή οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι είμαστε και ικανοί και άξιοι, σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα της ανθρωπιάς, της προκοπής, της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας, την Ελλάδα της καρδιάς μας! 

Με εκτίμηση,

Νατάσα Ράγιου

Υποψήφια Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ