2014-05-07 12:41:05
Φωτογραφία για ΝΤΟΡΣΕΪ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε για τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στο Final Four της φετινής Ευρωλίγκας (16-18/5, Μιλάνο) και παράλληλα θυμήθηκε το… θαύμα της Πόλης με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του σέντερ της Μπαρτσελόνα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

- Γνωρίζεις το συναίσθημα, αφού έχεις ήδη κατακτήσει μια φορά τον τίτλο στην Ευρωλίγκα. Πως αισθάνεσαι, λοιπόν, με αφορμή τη συμμετοχή σου στο Final Four με την Μπαρτσελόνα;

«Πραγματικά, δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο έντονα ζω αυτές τις στιγμές! Είναι συναρπαστικό! Κάτι σαν αναγέννηση για μένα, αφού δεν αγωνίστηκα στην Ευρωλίγκα πέρσι. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθα στην Ισπανία, αγωνίζομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης όπως η Μπαρτσελόνα και βοήθησα τη νέα μου ομάδα να προκριθεί στο Final Four. Είναι απίστευτο. Μάλλον δεν συνειδητοποίησα το τι πέτυχα την προηγούμενη φορά με τον Ολυμπιακό, αφού είχα μόλις έλθει από το ΝΒΑ. Πλέον εκτιμώ την ευκαιρία που μου δίνεται να αγωνιστώ στο Final Four και να κατακτήσω ξανά τον τίτλο''.


- Τι θυμάσαι από την κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό, πριν από δυο χρόνια;

«Κατ' αρχάς, το ότι ξεπεράσαμε δύσκολες καταστάσεις και φτάσαμε ως εκεί. Ήρθα στον Ολυμπιακό μαζί με τον Έισι Λο στα μέσα της χρονιάς. Την περίοδο που ήρθαμε, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν στο μυαλό τους μόνο το πως θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Η Ευρωλίγκα δεν υπήρχε στο μυαλό τους. Από τη στιγμή που ξεπεράσαμε το εμπόδιο της Σιένα στα playoffs και τελικά προκριθήκαμε στο Final Four, άρχισε να περνάει από το μυαλό μας η σκέψη ότι θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη να διεκδικήσουμε τον τίτλο! Αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό, μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες όπως ο Κιριλένκο. Ήταν απίστευτο το συναίσθημα της ανατροπής και της νίκης στα τελευταία δευτερόλεπτα. Απίστευτο! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

«Δεν ήμασταν ομάδα στην αρχή!»

- Προσαρμόστηκες άμεσα στον Ολυμπιακό ενώ ήρθες στην ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Φέτος ξεκίνησες από την αρχή στη Βαρκελώνη. Πως ταίριαξες τελικά και βρήκες τον ρόλο σου σε μια έμπειρη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα;

«Δεν ήταν όλα τόσο εύκολα. Στις αρχές της χρονιάς, δεν ήμασταν ομάδα! Απλώς ένα σύνολο παικτών, με τον Χουάν Κάρλος (Ναβάρο), τον Μαρσελίνιο (Χουέρτας) και τους παλιούς της Μπαρτσελόνα να προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν. Μου πήρε καιρό να βρω τον ρόλο μου. Τόσο εγώ όσο και ο Νάχμπαρ, ο Λάμπε και ο Παπανικολάου! Χάσαμε κάποια παιχνίδια, περάσαμε δύσκολες στιγμές μέχρι να βρούμε τη χημεία μας. Πλέον είμαστε στον Μάη και μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Όλοι λένε ότι έχουμε μια ομάδα με μεγάλο βάθος πάγκου, ίσως το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Εξήγησα στον coach ότι μπορώ να σκοράρω, να κάνω γενικώς ό,τι θέλει η ομάδα όμως επέμεινε ότι βοηθάω καλύτερα στην άμυνα. Είμαι διατεθειμένος να κάνω κάθε θυσία ώστε η Μπαρτσελόνα να κερδίζει!»

Τα ριμπάουντ, η άμυνα και τα κοψίματα είναι οι προτεραιότητές σου. Πως είναι να κάνεις όλη αυτή τη δουλειά στο γήπεδο;

«Όταν αγωνιζόμουν στο ΝΒΑ ένας από τους GMs, ο Ντάριλ Μάρεϊ, μου εξήγησε ότι θα ήμουν πρότυπο σέντερ στην Ευρώπη. Πίστευε ότι θα έκανα σπουδαία καριέρα ως σέντερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά ως αμυντικός. Αυτό ακριβώς φέρνω στην κάθε ομάδα μου. Ο coach ζητάει από μένα να παίζω άμυνα και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ!»

Έχοντας ήδη αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική Λίγκα, τι γνώμη έχεις για τον αντίπαλο της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό τoυ Final Four;

«Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι ένας από τους πιο γρήγορους σέντερ στην Ευρώπη, επομένως μπορώ να προσαρμοστώ σε ό,τι κι αν δοκιμάσουν. Το καλύτερο για μένα είναι όχι μόνο να βασιστώ στις καταστάσεις pick n’ roll αλλά να δουλέψω επίσης στην post επίθεση. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου και να προκαλέσω προβλήματα με τα φάουλ στους αντίπαλους ψηλούς. Θα είναι πολύ δύσκολο γι' αυτούς να με αντιμετωπίσουν στο post, αφού είμαι πολύ δυνατός».

«Κάθε φάση μετράει»

Τι έμαθες από την προηγούμενη συμμετοχή σου στο Final Four που ενδεχομένως να φανεί χρήσιμο στο Μιλάνο;

«Έμαθα ότι κάθε φάση μετράει. Κάθε φάση! Κάθε λάθος, κάθε καλάθι, κάθε φάουλ. Όλα έχουν σημασία σε ένα Final Four. Κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορώ να συμβουλεύσω εγώ κι ο Παπανικολάου τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει να κοιτάζεις πολύ μπροστά. Απλώς σε έναν μόνο στόχο, τη νίκη. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος σκέψης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ