2014-05-08 01:54:05
Φωτογραφία για Φοβάται μήπως η Κίνα την κατάρρευση της Βόρειας Κορέας;
Ανησυχία έχει προκαλέσει η διαρροή λεπτομερούς κινεζικού σχεδίου διαχείρισης της κατάστασης, σε περίπτωση που καταρρεύσει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, το οποίο αποκαλύπτει ότι το πεκίνο μάλλον αισθάνεται νευρικότητα με την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Οι διαρροές έγιναν προς ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και αφορούν έγγραφα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, στα οποία εμπεριέχονται προτεινόμενα σκληρά μέτρα, όπως η κράτηση ηγετικών προσωπικοτήτων της χώρας, αλλά και πιο «φυσιολογικές» αντιδράσεις, όπως η δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών στην κινεζική πλευρά των συνόρων.

Η φύλαξη των συνόρων δεν είναι και η πιο απλή αποστολή, ακόμα και για τις πολυπληθείς κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς η συνοριογραμμή εκτείνεται σε μήκος περί τα 1.400 χιλιόμετρα! Το ενδιαφέρον στα μέτρα που προτείνουν οι Κινέζοι στρατηγοί, είναι η παροχή προστασίας σε πολιτικούς που ενδεχομένους βρεθούν να έχουν στοχοποιηθεί είτε στο εσωτερικό της χώρας από εξεγερμένους, είτε από ξένες δυνάμεις Το συγκεκριμένο σημείο πιθανότατα αφορά στην πρόθεση – εισήγηση παροχής ασύλου στα μέλη του καθεστώτος. Η συγκεκριμένη αναφορά βέβαια εγείρει υποψίες μήπως η διαρροή ήταν σκόπιμη, για να διαβιβάσει αφενός στην Πιονγκ Γιανγκ μήνυμα ότι τα πράγματα δεν είναι και πολύ ασφαλή και αφετέρου, ότι το Πεκίνο ήταν και θα είναι ο «μεγάλος αδελφός» για τη Βόρεια Κορέα…
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ