2014-05-09 10:07:50
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σήμερα τα λεφτά!

Η εφημερίδα γράφει ότι "έως 500 ευρώ σε 75.000 στρατιωτικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες! Εως 916 ευρώ και σε άλλους 205.000 δικαιούχους".

ΕΘΝΟΣ: Ο νέος νόμος για διευθυντές στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης, που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Με το νέο σύστημα καταργείται η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων που ίσχυε μέχρι σήμερα και οι νέοι προϊστάμενοι του Δημοσίου θα επιλέγονται με βασικά κριτήρια αξιολόγησης τη συνέντευξη και τις γραπτές εξετάσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο αντίχριστος θα... πολεμήσει τον Πούτιν»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Και τότε θα ξεκινήσει το παγκόσμιο δράμα, με τον Μεγάλο Πόλεμο». «Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Αλάσκα»! Οι Λετονοί θεωρούν τον Ρώσο Πρόεδρο αγγελιοφόρο του Θεού! Ο Βλαδίμηρος κήρυξε τη Ρωσία σε ύψιστη στρατιωτική και... πυρηνική ετοιμότητα. Σε ψυχροπολεμική άβυσσο σπρώχνει την Ελλάδα ο Βενιζέλος!"


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξεκινούν οι γεωτρήσεις με έσοδα 18 δισ. ευρώ για το Δημόσιο

Η εφημερίδα γράφει ότι "από το 2015 η εξόρυξη πετρελαίου στον Πατραϊκό Κόλπο, στο Κατάκολο και σε χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων. Εκτιμήσεις για αποθέματα 300 εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Πολλαπλά οφέλη από φόρους, μίσθωμα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λίγο πριν από τις εκλογές για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρενέβη δια του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος δήλωσε ότι «στο ελληνικό πρόγραμμα η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα. Αφου... ψήφισε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ δημοσιοποίησε ακόμη μία φορά τη διαφωνία του με την Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό χρέος παραμένει σε «υψηλά επίπεδα», αλλά αποφεύγοντας εν όψει κάλπης να μιλήσει ανοιχτά για τη βιωσιμότητά του".

ΕΣΤΙΑ: Απολύτως αναγκαία η Αναθεώρησις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι αμφισβητούν την ορθότητα της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού να εξαγγείλη τώρα, προ των ευρωεκλογών, τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για αναθεώρηση του Συντάγματος. Δεν αμφισβητούν τις προτάσεις καθ΄εαυτές, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή να εξαγγελθούν, αφού λόγω της προεκλογικής εντάσεως, ίσως επέλθη τελικώς το αντίθετο του επιδιωκομένου αποτέλεσμα".

Η ΑΥΓΗ: Χωροταξία υπέρ των συμφερόντων

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους και των μεγάλων συμφερόντων θυσιάζει η κυβέρνηση το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία με νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που δόθηκε προς διαβούλευση δέκα ημερών. Με το νέο νομοσχέδιο δίνεται η χαριστική βολή στο περιβάλλον, καθώς έχει προηγηθεί η καταστροφή - παραμόρφωση του αιγιαλού και, πλέον, επιβάλλεται καθεστώς ασυδοσίας ανά την επικράτεια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα μαθήματα-SOS στις Πανελλαδικές

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγο πριν από την έναρξη των εξετάσεων η «Εφ. Συν.», μελετώντας τη διαχρονική πορεία των μαθητικών επιδόσεων, παρουσιάζει τα μαθήματα στα οποία πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι υποψήφιοι όλων των Κατευθύνσεων. Μαθηματικά και Φυσική, Αρχαία και Ιστορία αποδεδειγμένα δυσκολεύουν περισσότερο τους υποψηφίους αφού, σ΄αυτά συγκεντρώνουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ουραγός η Παιδεία μας στην Ε.Ε.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατάντια! Τελευταία στην Ευρώπη των «28» κατετάγη η Ελλάδα στην εκπαίδευση και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία, καταλαμβάνοντας την 33η θέση παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα του εκδοτικού οίκου Pearson για το περιοδικό Economist, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ν. Κορέα και ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, με πρώτη ευρωπαϊκή τη Φινλανδία στην πέμπτη θέση".

Ο ΛΟΓΟΣ: Πατώσαμε και στην Παιδεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην τελευταία θέση της Ευρώπης κατατάσσεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Economist ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται δίπλα σε χώρες αναπτυσσόμενες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής. Στη δεύτερη θέση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κόντρα σ΄όλα τα «προγνωστικά» των αστικών ΜΜΕ και των ομόκεντρων κύκλων τους, οι κάλπες που στήθηκαν σε κάθε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, απ΄άκρη σ΄άκρη της χώρας, έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας. Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν ψήφο ενίσχυσης της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αναδεικνύοντας την δεύτερη δύναμη πανελλαδικά σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ".

ΤΑ ΝΕΑ: Λαθρεμπόριο έως το 2016 (και βλέπουμε...)

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι και δύο χρόνια ακόμη θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση συστημάτων εισροών - εκροών στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων και τα διυλιστήρια, μέτρο που έχει ψηφιστεί από το 2012 για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Το μοναδικό μέτρο που εφαρμόζεται είναι η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να παγώνει η Ελλάδα από το ακριβό πετρέλαιο".

Kontranews: Καλπάζει ο Αλέξης με 10 μονάδες μπροστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία έχει διαμορφωθεί υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και όλα πλέον δείχνουν ότι όχι μόνο θα πετύχει σαρωτική νίκη στις ευρωεκλογές, αλλά για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί ότι η χώρα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παγκόσμιες και ιστορικές εξελίξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εσοδα 18 δισ. στο Δημόσιο από τους υδρογονάνθρακες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα 18 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι εισπράξεις του ελληνικού δημοσίου από την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με τη διαδικασία της «ανοικτής πρόσκλησης» που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ξεκινούν οι γεωτρήσεις για πετρέλαια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι πρώτες συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των εταιρειών υπογράφονται την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Μαΐου, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟΠΟΛΙΑΤΗΣ : ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΝΙΚΗΤΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟΠΟΛΙΑΤΗΣ : ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΝΙΚΗΤΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ Κιλκίς
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ Κιλκίς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ