2014-05-09 10:12:12
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ Κιλκίς
Κιλκίς, 09/05/2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική επίσχεση εργασίας των ιδιωτικών εργαστηριακών δομών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, από 12/05/2014.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014 (328εκ. ευρώ), για τις διαγνωστικές εξετάσεις, στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ (570εκ. ευρώ). Κατανομή των δαπανών υγείας ανά Περιφέρεια. Εφαρμογή κατευθυντηρίων οδηγιών συνταγογράφησης μέσω διαγνωστικών πρωτοκόλλων και ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποφυγή προκλητής ζήτησης. Κάθε παραπεμπτικό, το οποίο θα εκτελείται, να αμείβεται με το ισχύον σήμερα κρατικό τιμολόγιο και κάθε εξέταση, που δεν καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, να εκτελείται μόνο στις δημόσιες δομές. Κατάργηση του μέτρου της επιστροφής χρημάτων προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί (rebate, clawback). Άμεση εξόφληση όλων των οφειλόμενων. Αρνούμαστε τη μονομερή παράταση των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.


Από τη Δευτέρα 12 Μαΐου θα είναι καθολική η επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. 

Ζητάμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για τη δυσλειτουργία που μπορεί να προκληθεί στην εξυπηρέτησή τους και πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαιτήσουν από την πολιτεία οι δαπάνες υγείας για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις, τις οποίες έχουν προπληρώσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για ασφαλή περίθαλψη. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ