2014-05-09 15:08:10
Φωτογραφία για Μείωση 1,8% του πληθωρισμού στην Κίνα
Ο πληθωρισμός στην Κίνα μειώθηκε τον Απρίλιο σε χαμηλό επίπεδο 18 μηνών, ενώ συνεχίστηκε η... μείωση των τιμών παραγωγών, δίνοντας στην κυβέρνηση μεγαλύτερο περιθώριο χαλάρωσης των πολιτικών σε περίπτωση που συνεχισθεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανακοίνωσε η κινεζική στατιστική υπηρεσία στο Πεκίνο.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει υποτονική. Η απουσία πληθωριστικών πιέσεων θα επιτρέψει στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική για να στηρίξει την οικονομία, εάν απειληθεί ο στόχος που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ για ρυθμό ανάπτυξης 7,5% το 2014.

Η μείωση των τιμών των λαχανικών και του χοιρινού ήταν οι κύριοι λόγοι που διαμόρφωσαν την επίδοση του πληθωρισμού τον Απρίλιο, που πιθανόν θα είναι η χαμηλότερη στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «θα συνεχισθεί στο μέλλον η συγκρατημένη αύξηση των τιμών».

Ο Κινέζος πρωθυπουργός επανέλαβε χθες από τη Νιγηρία ότι η Κίνα έχει την εμπιστοσύνη και την ικανότητα να επιτύχει τον φετινό στόχο για την ανάπτυξη και να διατηρήσει έναν μέτριο έως υψηλό ρυθμό ανάπτυξης μακροπρόθεσμα. Ο πληθωρισμός διατηρήθηκε τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από τον κυβερνητικό στόχο 3,5% για το σύνολο του έτους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην 1η Στρατιά ο Αρχηγός ΓΕΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην 1η Στρατιά ο Αρχηγός ΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ