2014-05-17 18:32:49
Φωτογραφία για Έτσι διαμαρτύρεται ο λαός της Τουρκίας κατά του Ερντογάν για την τραγωδία της Σόμα [Photo]
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το  φοβερού δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα αλλά και τις επιθέσεις του Ερντογάν και των ανθρώπων του κατά των διαμαρτυρομένων Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Cihan αναρτήθηκε είδηση με τον τίτλο «Πινακίδα που τα λέει όλα» και παρουσιάζεται την ταμπέλα στην είσοδο της Σόμα, η οποία είναι διαγεγραμμένη με μία μαύρη γραμμή και στο νούμερο του πληθυσμού, που έχει σβηστεί, γράφει « μείον 302 + ?».

Και αυτό επειδή είχε αναφερθεί από Τουρκο Υπουργό ότι εικάζουν πως οι νεκροί θα φθάσουν τους 302, αλλά δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας, διότι ορισμένοι ανθρακωρύχοι, που δεν είχαν βάρδια, μετά το συμβάν μπήκαν στο ανθρακωρυχείο για να σώσουν συναδέλφους τους, γι’ αυτό και δεν μπορούν να προσδιορίσουν αν υπάρχουν και ορισμένοι ακόμα.

Πάντως σήμερα 5η μέρα του πολύνεκρου δυστυχήματος στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Τανέρ Γιλντίζ, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 301. Επίσης τόνισε ότι διαπιστώθηκε το σημείο όπου βρίσκονται, εντός του ανθρακωρυχείου και δύο ακόμα ανθρακωρύχοι και συνεχίζονται οι εργασίες για να βγάλουν τα συνεργεία τις σορούς. Ο κ. Γιλντίζ είπε ότι με την έξοδο και των δύο άλλων θα ολοκληρωθούν οι εργασίες διάσωσης.


Ο κ. Γιλντίζ είπε, σύμφωνα με το onalert.gr ότι στο ανθρακωρυχείο ήταν 787 εργάτες, από τους οποίους διασώθηκαν οι 485. Επίσης επεσήμανε ότι εάν υπάρχει αμέλεια, όποιος έχει γίνει αιτία στην αμέλεια αυτή, θα τιμωρηθεί.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, σημειώθηκε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σε δύο ακόμα σημεία του ανθρακωρυχείου και γίνονται προσπάθειες κατάσβεσης.

Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας της Τουρκίας κ. Φαρούκ Τσελίκ, είπε ότι από το νόμο δεν επιβάλλεται η ύπαρξη «θαλάμου ζωής» στα ανθρακωρυχεία. Γι’ αυτό και η μη ύπαρξη «θαλάμου ζωής» στο συγκεκριμένο ανθρακωρυχείο δεν αποτελεί έλλειψη. Ο Τσελίκ είπε ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει ακόμα τη συμφωνία 176 του ILO και ότι θα παραπέμψουν την εν λόγω ρύθμιση στη Βουλή για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων βημάτων.

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, αναφέρεται ότι η τραγωδία στη Σόμα, που οδήγησε σε πένθος όλη τη χώρα, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την έκθεση που είχε ετοιμάσει το Κρατικό Συμβούλιο Επιθεώρησης της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, το 2011, εξετάζοντας όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία.

Στην έκθεση αυτή είχε επισημανθεί ιδιαίτερα η έλλειψη επιθεώρησης και η έλλειψη παιδείας των εργατών. Ακόμα είχε επισημανθεί και η αναγκαιότητα για συστηματική λήψη μέτρων για τις περιπτώσεις ατυχημάτων.

.

Δείτε την φωτογραφία διαμαρτυρίας:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ