2014-05-26 21:36:07
Φωτογραφία για Τρομερό! Παρακολουθήστε τις διαφορετικές αντιδράσεις του κόσμου όταν ο άντρας δέρνει μια γυναίκα και όταν γίνεται το αντίθετο [video]
Οι περισσότερες διαφημίσεις που προβάλλονται κατά του κοινωνικού προβλήματος της οικογενειακής βίας, απεικονίζουν... συνήθως τις γυναίκες ως θύματα και τους άνδρες ως θύτες. Πώς αντιδρούμε ωστόσο στην περίπτωση που ο δέκτης της βίας είναι ο άντρας; Η διεθνής εκπαιδευτική πρωτοβουλία κατά των ναρκωτικών και της βίας D.A.R.E. παρουσιάζει στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας της κατά της ενδοοικογενειακής βίας ένα διαφημιστικό σποτ το οποίο απαντάει ηχηρά στο ερώτημα αυτό.

Στο βίντεο ηθοποιοί υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι και ενώ κάνουν μια βόλτα, εμπλέκονται σε ένα καβγά που οδηγεί σε άσκηση σωματικής βίας. Το βίντεο κινηματογραφήθηκε σε γνωστό πάρκο του Λονδίνου και εμφανίζει τη συμμετοχή των απλών περαστικών που δεν γνωρίζουν ότι το αντρόγυνο είναι στην πραγματικότητα ηθοποιοί. Η «ανατροπή» προκύπτει από το γεγονός ότι οι ηθοποιοί κάνουν τη «σκηνή» τους δύο φορές: την πρώτη φορά το θύμα που δέχεται τη βία είναι η γυναίκα ενώ τη δεύτερη φορά ο δέκτης είναι ο άντρας.


Οι αντιδράσεις του κόσμου που παρατηρεί τον «καυγά» είναι πολύ διαφορετικές στην κάθε περίπτωση: όταν απειλείται η γυναίκα, οι περαστικοί σπεύδουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν ωστόσο απειλείται ο άντρας, ο κόσμος μένει αμέτοχος και απλά γελάει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η διαφήμιση είναι εμπνευσμένη από το πρόσφατο βίντεο που διέρρευσε και έλαβε πολύ μεγάλη δημοσιότητα καθώς απεικόνιζε μια συμπλοκή μεταξύ της Σολάνζ Νόουλς, αδερφής της διεθνούς γνωστής τραγουδίστριας Μπιγιόνσε και του συζύγου της και γνωστού ράπερ Jay-Z. Στο βίντεο η Σολάνζ επιτίθεται μέσα σε ένα ασανσέρ κατά του συζύγου της αδερφής της. Η D.A.R.E. διερωτάται αν είχαν προκληθεί περισσότερες ή πιο έντονες αντιδράσεις στην περίπτωση που ο επιτιθέμενος ήταν ο άντρας και όχι η γυναίκα.

Όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθύνων σύμβουλος της πρωτοβουλίας, Σων Τόμσον, «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Το 60% της ενδοοικογενειακής βίας αφορά βία κατά των γυναικών. Και το 40% κατά των ανδρών. Το 100% της ενδοοικογενειακής βίας είναι λάθος. Η βία είναι βία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
110 plages de Grèce mises en vente
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
110 plages de Grèce mises en vente
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ