2014-05-29 17:21:09
Φωτογραφία για Τρέχουν όλοι για τα 500 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, με λίγους να τα δικαιούνται τελικά!
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί (και) στην Αρκαδία, το τελευταίο διάστημα, με πολίτες που θέλουν να λάβουν το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος αλλά δεν ξέρουν αν είναι δικαιούχοι.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουν διαβάσει τη σχετική νομοθεσία και μπερδεύονται ειδικά στο σημείο που αφορά στο φιλοξενούμενο μέλος. Δηλαδή πολλοί (κατα λάθος ή μη) δηλώνουν ότι δεν είναι προστατευόμενο μέλος, αν και είναι, μη γνωρίζοντας ή αγνοώντας ότι οι ψευδείς δηλώσεις θα έχουν κυρώσεις μελλοντικά, σύμφωνα με το parapolitikaargolida.gr!

Σε αυτή την περίπτωση ο λογιστής οφείλει να συμβουλέψει τον πελάτη του, αλλά από κει και πέρα είναι ευθύνη του καθενός για το τι θα δηλώσει τελικά.

Αυτοί που έχουν προσέλθει στα λογιστικά γραφεία για να κάνουν τη σχετική αίτηση είναι πάρα πολλοί, αλλά τελικά οι δικαιούχοι πολύ λίγοι, μιας και όπως μας εξηγεί ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών, Φώτης Παπούλιας, "αυτό το ποσό των 500 ευρώ δίνεται σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και στην Αρκαδία είμαστε λίγοι, σε σχέση με άτομα που ζουν στην Αθήνα".

Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30η Ιουνίου.

Όσον αφορά στο φόρτο εργασίας που έχουν οι λογιστές αυτή την περίοδο είναι μεγάλος και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι δουλειά που δεν πληρώνεται... Δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Οικονομικών "πετάει το μπαλάκι" στους λογιστές...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ