2014-06-02 11:20:04
Φωτογραφία για Όταν ο Ρότζερ Φέντερερ μένει εκτός προημιτελικών Ρολάν Γκαρός από το Νο.17
Πιστεύει υπερβολικά στον εαυτό του και τελικά... καλά κάνει! Ο Έρνεστς Γκούλμπις, Νο.17 στον κόσμο, άφησε εκτός προημιτελικών Ρολάν Γκαρός τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο εκρηκτικός Λετονός επικράτησε με 6-7(5), 7-6(3), 6-2, 4-6, 6-3 και έκοψε τη φόρα του 32χρονου Ελβετού, που μετρούσε εννιά συνεχόμενες παρουσίες στην οκτάδα του Γαλλικού Όπεν! Καθοριστικό σημείο του αγώνα το 5-3 του δεύτερου σετ, όταν ο Ρότζερ πέταξε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 και τελικά ο 25χρονος τενίστας έφερε μετά από τάι μπρέικ το ματς στα ίσα.

Ο Γκούλμπις ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση ένα νεκρό διάστημα στο τέταρτο σετ, μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του... Σέρβιρε εξαιρετικά, έκανε... μαγικά με το backhand, ενώ μπόρεσε να ποντάρει ακόμα και στο "ανορθόδοξο" forehand του. Εδώ και μήνες δηλώνει ότι ο στόχος του είναι το Νο.1 και δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό είναι ρεαλιστικό, όμως το Top 10 το έχει στο... τσεπάκι! Στον δρόμο του βρίσκει τώρα τον Τόμας Μπέρντιχ και να δούμε αν θα ξεφύγει από την... περίφημη κατάρα του Φέντερερ, η οποία λέει ότι όποιος τενίστας τον κερδίζει σε Grand Slam αποκλείεται στον επόμενο γύρο!


Ο Φεντ, όπως προαναφέραμε, είχε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να αγγίξει την πρόκριση, όμως την πέταξε και αυτό τον επηρέασε στη συνέχεια. Επανήλθε δριμύτερος στο τέταρτο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να πατήσει στο μομέντουμ του. Δέχτηκε το γρήγορο μπρέικ στο πέμπτο και παρότι πάλεψε ως το φινάλε δεν κατάφερε να απειλήσει το πολύ αξιόπιστο σερβίς του Λετονού.

Set by set

Ο Γκούλμπις μπήκε δυναμικά στο ματς και πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ στο 3-2, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα και τελικά οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Φέντερερ έμεινε πίσω με μίνι μπρέικ, όμως κατάφερε μέσα σε αποθέωση να ανατρέψει την κατάσταση και να... ανοίξει το σκορ.

Ο Έρνεστς έχασε το προβάδισμά του και στο δεύτερο σετ. Έκανε το μπρέικ στο πρώτο service game του Ρότζερ, όμως ο Ελβετός όχι μόνο είχε την άμεση απάντηση, αλλά και με νέο χτύπημα στο 4-3 βρέθηκε να σερβίρει στο 5-3 για το 2-0. Έφτασε χαλαρά ως το 40-15, ωστόσο φάνηκε πολύ επιπόλαιος στη συνέχεια και χάρισε το μπρέικ στον Γκούλμπις, με αποτέλεσμα οι δύο τενίστες να οδηγηθούν και πάλι στο τάι μπρέικ. Ο Λετονός αυτή τη φορά δεν πέταξε το προβάδισμα που πήρε από το πρώτο σερβίς του Ρότζερ και μπήκε ξανά στο παιχνίδι (1-1)

Ο Φεντ επηρεάστηκε από την απώλεια του σετ, έκανε αδικαιολόγητα λάθη και υποτάχθηκε στις ορέξεις του Γκούλμπις. Ο τελευταίος προηγήθηκε με 4-2 και έκλεισε θριαμβευτικά το τρίτο σετ με νέο μπρέικ.

Η κατάσταση, ωστόσο, άλλαξε στο τέταρτο σετ. Ο Ρότζερ άρχισε να πιέζει τον Γκούλμπις στο forehand και με πιο "καθαρά" χτυπήματα έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο 2-2. Ο Έρνεστς είχε χάσει πλέον την ψυχραιμία του, εκνευρίστηκε και με το κοινό που ήταν φανερά υπέρ του Φέντερερ και δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε το επόμενο σερβίς του. Φτάσαμε στο 5-2, λοιπόν, με τον Φεντ να παίρνει τις μπάλες για να κλείσει το σετ. Ο Γκούλμπις πήρε στο σημείο αυτό ιατρικό τάιμ άουτ και έκοψε τον ρυθμό του Ελβετού, που σέρβιρε χωρίς επιτυχία και έδειχνε να τα έχει για λίγα λεπτά... χαμένα. Στο 5-4, όμως, παρότι έμεινε πίσω με 0-30 δεν ξόδεψε άλλη ευκαιρία και έγινε το 2-2.

Όλα ήταν πλέον υπέρ του βασιλιά, όμως ο δυναμικός Έρνεστς μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στο πέμπτο σετ και πέρασε μπροστά με 3-0. Όσο και αν προσπάθησε ο Ρότζερ ως το φινάλε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου έπεφτε σε τοίχο και έτσι μετά από αγώνα 3 ωρών και 42 λεπτών ο Γκούλμπις είναι στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ