2014-06-04 23:07:04
Φωτογραφία για Δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη: Καμία πρόοδος..
Καμία ουσιαστική πρόοδος, παρά το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει για δύο σημαντικά οδικά έργα της Μεσσηνίας: το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και τη βελτίωση του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με παράκαμψη της Πύλου και όλων των χωριών που βρίσκονται στη διαδρομή του.

Και τα δύο έργα, σύμφωνα με την επίσημη τυπική ενημέρωση, βρίσκονται στην ολοκλήρωση των μελετών τους, ενώ έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί τους όροι. Ομως, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για ένταξη και χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα για να υλοποιηθούν από το υφιστάμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ και τα χρονικά περιθώρια -θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015- δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Ιδιαίτερα, για το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος που πέρασε από "σαράντα κύματα" και μεγάλες αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το κόστος κατασκευής εκτοξεύεται από το συνολικό ύψος των απαλλοτριώσεων.


Με όλα αυτά, τα δύο έργα μετατίθενται για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο. Και για να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος και κινδυνεύσει η ένταξη και υλοποίησή τους, απαιτείται εγρήγορση και παρακολούθηση όλων των διαδικασιών ωρίμανσης των έργων από τις τοπικές αρχές, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τους 4 τουλάχιστον δήμους του νομού.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ