2014-06-09 17:50:08
Φωτογραφία για Υποχώρηση της Σόφιας για South Stream βλέπουν οι αναλυτές
Ως υποχώρηση της Σόφιας υπό τη συνδυασμένη πίεση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών σχολιάζουν οι... τοπικοί αναλυτές τη διακοπή επί του αορίστου του εμπράκτου ξεκινήματος της κατασκευής του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «Νότια Ροή»(South Stream), την οποία ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι ύστερα από συνάντηση με τρεις Αμερικανούς γερουσιαστές, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός με τη σκληρή στάση του απέναντι στη Ρωσία Τζον Μακκέιν.

Στην τελική συνέντευξη Τύπου στο Υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας με τα τρία μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο κ. Ορεσάρσκι ανήγγειλε, ότι έχει δώσει εντολή να διακοπούν οι εργασίες έως ότου συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον του διεθνούς αγωγού, εξαιτίας του οποίου η Κομισιόν απείλησε πρόσφατα τη Βουλγαρία με ποινική διαδικασία.

Σε μια άνευ προηγουμένου ανακοίνωση της την περασμένη Παρασκευή, 6 Ιουνίου, η Αμερικανίδα πρέσβης στη Σόφια Μάρσι Ριζ απείλησε με κυρώσεις τις (110, συνολικά) εταιρίες της Βουλγαρίας που έχουν εταιρικές σχέσεις με την ανάδοχο επιχείρησης της Ρωσίας Stroytransgaz, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» του Λευκού Οίκου λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως τονίζει η πρέσβης των ΗΠΑ στην γραπτή δήλωση της.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης υπενθύμισε επίσης στη Σόφια, ότι «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εργάζεται κανείς με τη Ρωσία με τον συνηθισμένο τρόπο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ