2024-02-08 16:09:47
Φωτογραφία για Βία ανηλίκων: «Τα παιδιά έχουν smartphones και βλέπουν πολλά άρα γίνεται κατάχρηση»

 



Ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, και ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη βία μεταξύ ανηλίκων.

Σοκάρουν καθημερινά τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικων τα οποία είναι ολοένα περισσότερο βίαια και αιματηρά. Ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα έξω από σχολεία, σε πλατείες και εφηβικά στέκια. Ένα νέο περιστατικό με πρωταγωνιστές ανήλικους έρχεται να προστεθεί στη λίστα που δυστυχώς καθημερινά μεγαλώνει.

Ένας 14χρονος στη Νάξο μαχαίρωσε 16χρονο έξω από Γυμνάσιο του νησιού λίγο μετά το σχόλασμα.

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, είπε πως σχετικά με τα περιστατικά βίας, τα οποία αυξάνονται:

«Έχουν τη δυνατότητα από 10 χρονών τα παιδιά να έχουν smartphones και βλέπουν πολλά. Στο εξωτερικό είχε πέσει η πρόταση να μην υπάρχουν smartphone για τα παιδιά. Η διαφορά αφορά τα social».

Ο Γιώργος Τσούκαλης είπε πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχει γίνει αποδέκτης τέτοιων περιστατικών όταν γονείς απευθυνθήκαν σε εκείνον για βοήθεια.

«Πολλές φορές αντί να λένε ‘’πάμε να δούμε αγώνα’’, λένε ‘’πάμε να παίξουμε ξύλο’’. Πρέπει να ‘’πέσουν’’ από πάνω οι γονείς, και οι καθηγητές. Να σκύψουν όλοι πάνω από τα παιδιά. Έχουμε παιδιά που από 16 χρονών, όχι απλώς είναι χρήστες, αλλά διακινούν. Όλοι όσοι έρχονται στο γραφείο μου(σ.σ οι γονείς), πιστεύουν πως το παιδί τους είναι το θύμα και όχι ο θύτης. Υπάρχει 16 χρονών παιδί που διακινεί στο σχολείο του».

Τέλος, ο κ. Μαρακάκης είπε:

«Σοβαρά σχολεία της Αττικής, δεν ξέρω για της Περιφέρειας, καλούν τους γονείς και τους ενημερώνουν για τις συσκευασίες που λανσάρονται ναρκωτικά. Έχουν ωραίο περιτύλιγα, δανείζονται τα brands από γνωστά snack και μέσα έχουν ναρκωτικά. Πελάτες μου πήγαν σε ένα τέτοιο σεμινάριο και έμειναν άφωνοι».

newsbomb.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ