2014-06-11 08:05:05
Φωτογραφία για Τσίπρας: “New deal” για την Ευρώπη και κούρεμα χρέους
Συνάντηση μίας ώρας είχε την Τρίτη στη Φρανκφούρτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Βασικό θέμα συζήτησης το ελληνικό χρέος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε στον κ. Ντράγκι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Παράλληλα, είπε πως πρέπει να υπάρξει μια νέα Ευρωπαϊκή συμφωνία, καθώς η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, όπως είπε.

Σημείωσε ακόμη πως η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους είναι απαραίτητη για να καταφέρει η χώρα μας να βγει από την κρίση.

«Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με την απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι χωρίς διαγραφή χρέους και ρήτρα ανάπτυξης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια δανεισμού, γεγονός που χαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν είναι αρκετό:

“Τα νέα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν είναι αρκετά και δεν θα έχουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα, εξαιτίας του αποπληθωρισμού και της κακής κατάστασης των Ελληνικών τραπεζών”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

“Για να βγει συντεταγμένα η Ευρώπη από την κρίση χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή συμφωνία για την απασχόληση και ένας συνδυασμός δράσεων τόσο από την ΕΚΤ, όσο και από την Ευρωπαική τραπεζα επενδύσεων με ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο στραμμένο στην ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων”.
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ