2014-06-12 12:48:16
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ
Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνιο», καθώς αυτό το καλοκαίρι εκτός από μετεκλογικό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προεκλογικό και ιδιαίτερα κρίσιμο. Όπως είπε στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές, «'Η το φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει από τους διορισμένους των Καννών και τους εντεταλμένους των Γερμανών, που δεν μπορούν ούτε να συλλαβίσουν τη διαγραφή χρέους ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με γνώμονα τη σωτηρία του λαού μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς, προκειμένου το κόμμα να διορθώσει και τις αδυναμίες του. «Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η στρατηγική και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξουν, εάν αναλάβει την εξουσία. «Είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας. Είμαστε ανοιχτοί όσο δεν παίρνει στην κοινωνία στον κόσμο που στενάζει σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την υπόθεση της ανατροπής», τόνισε. 

Είπε ακόμη ότι «ορισμένα κέντρα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρώο στις πολιτικές θέσεις και αριστεριστή στις συμμαχίες», αλλά διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες» «Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζοντας προς την εξουσία, θα απομακρυνθεί από το ήθος, τον ριζοσπαστισμό και την πολιτική του, θα διαψευστούν», πρόσθεσε. 

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αντί να σκίζει τα μνημόνια, «αυτό που κάθε μέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε», σκίζει όμως «και την αξιοπρέπεια του λαού».

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ