2014-06-12 12:52:08
Φωτογραφία για Σόλων Κασίνης: Πετρέλαιο υπάρχει στην κυπριακή ΑΟΖ και επιβάλλεται η άμεση εξόρυξή του
Του Γιάννη Σελινόπουλου

Υπάρχει και πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπρου, και επιβάλλεται η άμεση εξόρυξη του, τονίζει στον ΑΝΤ1 ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλωνας Κασίνης. Γιατί μιλά για ντροπή για τους χάρτες που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, για την ΑΟΖ, και ποια τα επόμενα βήματα σύμφωνα με τον Σταύρο Ζένιο, στο παρακάτω ρεπορτάζ του Γιάννη Σελινόπουλου.

Η δημιουργία του τερματικού υγροποίησης στο οποίο θα εργαστούν 6 χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να είναι προτεραιότητα, δήλωσε ο Σόλωνας Κασίνης στον ΑΝΤ1.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι και μιλώντας στον Κυριάκο Πομηλορίδη, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας χαρακτήρισε ντροπή η Κυπριακή Δημοκρατία να μην προβάλλει χάρτες με την ΑΟΖ της και στο Βόρειο μέρος του νησιού, ενώ μίλησε και για την ύπαρξη πετρελαίου στα κυπριακά τεμάχια.

Στη σειρά ζητημάτων που πρέπει να ξεκαθαρίσουν αναφέρθηκε ο καθηγητής χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρος Ζένιος.

Στο μεταξύ, σημαντικές επαφές, με τρία στελέχη της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ, η οποία θα ξεκινήσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ στο τέλος του καλοκαιριού, είχε χθες ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Συζητήθηκε το θέμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα ερευνητικά προγράμματα συνεργασίας της εταιρείας με την Κύπρο αλλά και τα δυνητικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Πηγή: ΑΝΤ1
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ