2014-06-12 18:34:46
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (VIDEO)
ΚΚΕ: Οι αγώνες των εργαζομένων δεν κρίνονται στα δικαστήρια

Για πρωτοφανείς σκηνές βίας ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ως δείγμα το «κατήφορου μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή προσφυγή του υπουργείου. «Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους» αναφέρει ο τομέας εργασίας του κόμματος.

Μάλιστα, σχετικά με την απόφαση του ΑΠ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση». «Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική ''έρημο''» αναφέρει η ανακοίνωση.


ΚΚΕ: Οι αγώνες των εργαζομένων δεν κρίνονται στα δικαστήρια

Την άποψη ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν κρίνονται στα δικαστήρια διατυπώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ουσιαστικά το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων δεν κρίνεται στα δικαστήρια, αλλά πρέπει να επιβληθεί με τη μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά, για όλους τους ανέργους και απολυμένους».

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που χτύπησε απολυμένη καθαρίστρια

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση του αστυνομικού που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Το περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των καθαριστριών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ