2014-06-12 19:44:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο - Καύσωνας από Δευτέρα
Κακοκαιρία και μάλιστα αρκετά σφοδρή προβλέπεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους σφοδρές και θα συνοδεύονται από αστραπόβροντα, χαλάζι και θυελλώδεις τοπικούς ανέμους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα χτυπήσουν κυρίως την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Καταιγίδες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου κυρίως το Σάββατο το απόγευμα.

Τα φαινόμενα θα αναπτύσσονται στα ανωτέρω τμήματα της χώρας μας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββατοκύριακο.

ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Έντονο κύμα ζέστης θα επηρεάσει μετά τις 16-17 Ιουνίου όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά αυτού του κύματος ζέστης, θα είναι οι θερμοκρασίες κοντά στους 38-39 το πολύ βαθμούς Κελσίου αλλά και η έλλειψη βροχών.


Θεωρούμε αυτό το κύμα ζέστης ως ένα κύμα καύσωνα, το πρώτο για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο ως τώρα φαίνεται να κυλάει αρκετά ήπια, χωρίς πολύ ζέστη, αλλά ... με αρκετές βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

Το πόσο τώρα, θα καθίσει αυτό το έντονο κύμα ζέστης πάνω από την χώρα μας αλλά και ολόκληρη την ανατολική, βορειοανατολική Ευρώπη, θα φανεί τις επόμενες ημέρες μέσα από τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, που συνεχώς αναλύουμε.

Πάντως ετοιμαστείτε να ανοίξετε σιγά σιγά τα κλιματιστικά σας, εφοδιαστείτε με παγωμένα ροφήματα και φυσικά ετοιμαστείτε για να κάνετε μπάνια. Ο καιρός θα είναι πραγματικά καλοκαιρινός σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, δείχνουν ζεστό καιρό με λίγες καταιγίδες κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/6: Καιρός αρχικά καλός με ήλιο. Αργά το απόγευμα μεγάλο είναι το ενδεχόμενο για να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Θερμοκρασία από 19-32oC. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/6: Καιρός αρχικά καλός με ήλιο. Το απόγευμα και προς το βράδυ προβλέπεται καταιγίδα. Θερμοκρασία από 20-32oC. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/6: Καιρός καλός με ήλιο. Το απόγευμα μικρό είναι το ενδεχόμενο για βροχή ή και καταιγίδα. Θερμοκρασία από 18-31oC. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/6: Καιρός γενικά καλός με ήλιο. Θερμοκρασία από 17-30oC. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Πηγή: στοιχεία απο greek weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ