2014-06-12 19:33:27
Φωτογραφία για Δηλώσεις Γ.Δημαρά, Κ.Καρπετά, Α.Χαροκόπου για τον θάνατο του Γ.Σιμιγιάτου
Γιάννης Δημαράς: Η Πάτρα έχασε τον πρωτεργάτη του αιμοδοτικού της κινήματος

«Η Πάτρα έχασε έναν άνθρωπο της δημιουργίας και της προσφοράς, τον πρωτεργάτη του αιμοδοτικού της κινήματος" τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων.

"Ο Γιώργος Σιμιγιάτος, δραστήριος δοτικός και πρωτοπόρος μέχρι το τέλος, που ήρθε τόσο αιφνίδια και τόσο αναπάντεχα, συνέδεσε τη ζωή του με τον εθελοντισμό και την ανιοδιοτέλεια, με την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το δικαίωμα στην υγεία.

Η απώλεια τόσο σημαντικών ανθρώπων είναι μεγάλο πλήγμα για τη τοπική μας κοινωνία. Αυτό που μένει ωστόσο πίσω, και είναι πολύ σημαντικό, είναι το αποτύπωμά τους στη ζωή, το παράδειγμα τους, ο δρόμος που άνοιξαν για να τον βαδίσουν οι νεώτεροι , στους οποίους ανατίθεται το χρέος να γιγαντώσουν τον εθελοντικό κίνημα που είχε «ψυχή» τον Γιώργο Σιμιγιάτο και να δώσουν αγώνες για να ανοίξουν νέους δρόμους, ακολουθώντας τα χνάρια του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλα τα μέλη του «Αιμοδότη» σημείωσε ο Γιάννης Δημαράς.


Κώστας Καρπέτας: Μεγάλη η απώλεια του Γιώργου Σιμιγιάτου - Ήταν κατ' εξοχήν άνθρωπος της προσφοράς Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Καρπέτας, για τον απροσδόκητο χαμό του εκλεκτού μέλους της κοινωνίας μας , Προέδρου και ιδρυτή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ», Γιώργου Σιμιγιάτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Σιμιγιάτου, μας γέμισε θλίψη και μας άφησε δυσαναπλήρωτο κενό.

Με την ανιδιοτέλεια που τον διέκρινε, την εργατικότητα, ορμητικότητα και την ειλικρίνειά του , ως κατ’ εξοχήν άνθρωπος του χρέους και της προσφοράς άφησε την σφραγίδα του στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η απώλεια μεγάλη για την τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως για τον χώρο της αιμοδοσίας, που με την παρουσία του, την ανυπέρβλητη καλοσύνη του, έχοντας αυξημένο το αίσθημα της αγωνιστικότητας και της προσφοράς, παρείχε καθημερινά ανακούφιση σε πολλούς πάσχοντες συμπολίτες μας.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια του πρωτομάχου αγωνιστή της εθελοντικής αιμοδοσίας για τη Δυτική Ελλάδα».

Αντώνης Χαροκόπος: Δεν θα υπάρξει δεύτερος Γιώργος Σιμιγιάτος

Δύσκολα θα υπάρξει άλλος άνθρωπος με τέτοια προσφορά στον χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας σαν τον Γιώργο Σιμιγιάτο, είπε σήμερα το πρωί ο Αντώνης Χαροκόπος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πατρέων και νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

«Ό,τι πίστευε το πάλευε με πάθος. Επί της ουσίας αυτός έφερε στην Πάτρα, στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 τον εθελοντισμό στην αιμοδοσία», είπε ο κ. Χαροκόπος μιλώντας στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Χαροκόπος στην αγωνία, σχεδόν σε καθημερινή βάση, του Γιώργου Σιμιγιάτου να υπάρχει επάρκεια αίματος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για τις ανάγκες των παιδιών.

«Είναι μεγάλη η απώλεια του. Απόψε πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στον Άγιο Νικόλαο (6 μ.μ.), για να τον αποχαιρετίσουμε», είπε ο κ. Χαροκόπος προσθέτοντας ότι ήσαν πολλές χιλιάδες οι Πατρινοί που ευεργετήθηκαν, όταν χρειάστηκε, από το ανεκτίμητο έργο του Γιώργου Σιμιγιάτου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ