2014-06-16 11:23:06
Φωτογραφία για Κλείνουν εθελοντικό σταθμό δασοπυρόσβεσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Έκκληση απευθύνει με ανακοίνωσή της η "Πολικτισική Δράαση Δ.Ε. Βραχναιίκων", κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου... για το κλείσιμο τον εθελοντικό σταθμό δασοπυρόσβεσης ΕΣΕΠΑ και μάλιστα στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και σε μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από πυρκαγιές.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής;

“Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Δ.Ε. ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΩΝ παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με τον εθελοντικό σταθμό δασοπυρόσβεσης ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων και την προσπάθεια που καταβάλλεται να σταματήσει τη δραστηριότητά του. Εντύπωση μεγάλη προκαλεί το ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται στην αρχή αντιπυρικής περιόδου, σε μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από πυρκαγιές και όταν μάλιστα η Π.Υ. δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της περιοχής μας.

Η συμβολή του συγκεκριμένου σταθμού ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων είναι, όλα αυτά τα χρόνια, πολύ σημαντική για τον τόπο μας γιατί οι εθελοντές του σταθμού με την εκπαίδευση και την εμπειρία που διαθέτουν ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης ακολουθώντας τις οδηγίες της Π.Υ. και συνεργαζόμενοι με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων.


Οι εθελοντές του σταθμού χωρίς να υπολογίζουν την οικονομική επιβάρυνση που έχουν, αψηφώντας τους κινδύνους που υπάρχουν κατά την επιχειρησιακή δράση και διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους σε αυτό το σκοπό έχουν μείνει έκπληκτοι από την τακτική που ακολουθείται για το κλείσιμο του σταθμού.

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Δ.Ε. ΒΡΑΧΝΑΙΚΩΝ, γνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά των εθελοντών του ΕΣΕΠΑ στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους και καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο αυτή που απέρχεται όσο και αυτή που σε λίγο καιρό θα αναλάβει, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας-σημειωτέον ότι στην περιφέρειά μας κλείνουν τρεις τέτοιοι σταθμοί- και τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά για να μην στερηθεί η περιοχή μας τις πολύτιμες υπηρεσίες των εθελοντών. Τέλος καλεί όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του πρώην Δήμου Βραχναιίκων (σύλλογοι γονέων, σωματεία κ.λ.) και τους κατοίκους να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η απόπειρα που καταβάλλεται για το κλείσιμο του ΕΣΕΠΑ.” Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ