2014-06-17 21:23:11
Φωτογραφία για Ο αόρατος μάρτυρας που ξετίναξε το κύκλωμα ηρωίνης
Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων έχει μπει ο πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. για τη δραστηριότητα των βαρόνων της ηρωίνης στην Ελλάδα, ο οποίος οδήγησε στην εξάρθρωση ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων μεταφοράς και εμπορίας του λευκού θανάτου στη γηραιά ήπειρο! Στο μεταξύ, ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 15χρονος που είχε συλληφθεί για το κύκλωμα ηρωίνης, ενώ προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο Αλβανός που παραδόθηκε την Κυριακή στο Λιμεναρχείο Πειραιά.

Δήλωσαν άγνοια για την ηρωίνη οι πέντε συλληφθέντες

Ηθελε να τα πει όλα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο μυστικός μάρτυρας που ξετίναξε το κύκλωμα ηρωίνης γνώριζε πολύ καλά τη δραστηριότητα των κακοποιών και προφανώς για δικούς του λόγους θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να τα πει όλα! Μάλιστα, το «βαθύ λαρύγγι» δεν έδωσε την αρχική πληροφορία στις ελληνικές Αρχές, αλλά σε ξένη υπηρεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανωνυμία του και κυρίως να διεξαχθούν έρευνες και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το Βέλγιο και η Γερμανία, όπου το καρτέλ φαίνεται πως έχει γερές ρίζες. Οταν η αμερικανική DEA τσέκαρε την πληροφορία, τη διαβίβασε αμέσως στις Αρχές της χώρας μας, με αποτέλεσμα να ξεδιπλωθεί στην αρχική φάση της η επιχείρηση εξάρθρωσης του καρτέλ.


Πριν από μερικές εβδομάδες, οι λιμενικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, σε συνεργασία με Αμερικανούς ομοσπονδιακούς πράκτορες, παρακολουθούσαν ένα μαύρο τζιπ Mercedes και διαπίστωσαν πως ο ιδιοκτήτης του -ένας από τους συλληφθέντες- το άφησε έξω από κεντρική καφετέρια της Φιλοθέης, γεμάτο με πακέτα ηρωίνης.

Το τζιπ αφέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο επίτηδες προκειμένου να το παραλάβουν οι Τούρκοι μεγαλέμποροι, ώστε να το οδηγήσουν στην αποθήκη-συσκευαστήριο του Κορωπίου.

Οι άνδρες του Λιμενικού ήταν έτοιμοι να επέμβουν, αλλά με τη χρήση θερμικής κάμερας διαπίστωσαν πως η ποσότητα ηρωίνης στο τζιπ δεν ξεπερνούσε τα 100 κιλά. Ομως, το «βαθύ λαρύγγι» είχε τονίσει πως στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί μια βιαστική επιχείρηση, τότε ίσως χαθεί η ευκαιρία και ξεφύγουν εκατοντάδες κιλά ηρωίνη, καθώς οι αποστολές των φορτίων από την Κωνσταντινούπολη ακόμη δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Τους άναψε... το πράσινο φως

Ετσι, η επιχείρηση ματαιώθηκε, για να πραγματοποιηθεί τελικά την περασμένη Πέμπτη, όταν ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης άναψε... το πράσινο φως και διαβεβαίωσε πως τα φορτία έχουν ολοκληρωθεί και πλέον το σύνολο της ηρωίνης έχει αποθηκευτεί στη βίλα του εφοπλιστή στη Φιλοθέη και στην αποθήκη-συσκευαστήριο στο Κορωπί.

Χθες τα ξημερώματα οι λιμενικοί βρήκαν εγκαταλειμμένη σε πάρκινγκ στο Σχιστό μια νταλίκα, η οποία είχε στην καρότσα της ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες με ίχνη ηρωίνης. Διαπιστώθηκε πως το όχημα είχε κάνει δρομολόγια Πάτρα - Αγκόνα - Γερμανία με επιστροφή κι εκτιμάται πως μετέφερε παρτίδα ηρωίνης, προερχόμενη από το ελληνοτουρκικό κύκλωμα.

Οι δύο χλιδάτοι γάμοι του εφοπλιστή και τα δεξαμενόπλοια

Μπαρ στο Κεφαλάρι, επιχειρήσεις στο Ντουμπάι, δύο χλιδάτοι γάμοι και η τραγωδία... Εως και πριν από μερικά 24ωρα το όνομα του εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη μπορεί να μην ήταν γνωστό στους εφοπλιστικούς κύκλους. Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του ως εγκεφάλου του μεγαλύτερου καρτέλ ηρωίνης στη χώρα, όλοι τον έμαθαν, όπως και την πολυτάραχη ζωή του. Μια ζωή που μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, γιος του Μιχάλη Γιαννουσάκη που είχε το γνωστό μπαρ Mike's Irish Bar πίσω από τον Πύργο των Αθηνών, μετά τη δολοφονία του τελευταίου αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του. Ετσι ξεκίνησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του από το Κεφαλάρι, όπου συνεταιρίστηκε με τον εκδότη Αρη Τερζόπουλο σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της περιοχής.

Οπως ο ίδιος παραδέχτηκε στις διωκτικές Αρχές, εδώ και καιρό είχε αποχωρήσει από το μπαρ στο Κεφαλάρι, ενώ πρόσφατα είχε αγοράσει τέσσερα δεξαμενόπλοια και είχε συστήσει ναυτιλιακή εταιρία με έδρα το Ντουμπάι. Με την πρώην σύζυγό του Τίνα Σταματιάδη είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Ομως, το ένα σκοτώθηκε σε ηλικία 13 ετών, όταν είχε πάρει κρυφά τη μοτοσικλέτα του πατέρα του. Ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, βρέθηκε ανάμεσα στους συλληφθέντες, ωστόσο χθες αφέθηκε ελεύθερος. Με τη δεύτερη γυναίκα του, κόρη γνωστού επιχειρηματία, απέκτησε δύο παιδιά. Το δεύτερο είναι μόλις 20 μηνών.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ