2014-06-18 12:33:30
Φωτογραφία για ISIL-όμηροι: «Άδειασε» Ερντογάν, τρομοκράτης ο διαμεσολαβητής!
Μόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Ρεϊχανλί, που άφησε πίσω της 53 νεκρούς και αναγνωρίστηκε από την Τουρκία ως έργο της αλ Κάιντα, κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να επιχειρήσει να ελέγξει τις κινήσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Λεβαντίνη (ISIL), εντός της Τουρκίας. Παρόλα αυτά ο Ερντογάν, ακόμα, αποφεύγει να χαρακτηρίσει την οργάνωση αυτή ως τρομοκρατική.

Οι ισλαμιστές, όμως, συνέλαβαν περίπου 80 Τούρκους υπηκόους ως ομήρους. Κατόπιν τούτου, ο Ερντογάν συναντήθηκε δεκάδες φορές με τον Σαουδάραβα φίλο του, αρχιτρομοκράτη καταζητούμενο στις ΗΠΑ, Γιασίν αλ Καντί, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τους ισλαμιστές σε Ιράκ και Συρία και χρηματοδοτεί τη δράση τους. Άφησε στην άκρη τον γιο του Μπιλάλ που συζητούσε μαζί του ως τώρα, αυτό το παλικάρι με το… πανέξυπνο βλέμμα Μέσω του αλ Καντί, η Τουρκία φέρεται να πρόσφερε τεράστια ποσά στους ισλαμιστές για να απελευθερώσουν τους ομήρους, αλλά αυτοί δεν τους απελευθέρωσαν. Όλα δείχνουν, ότι βασικό κίνητρο της χθεσινής ανακοίνωσης για απαγόρευση κάλυψης των γεγονότων στη Μοσούλη, δεν ήταν άλλο από τον φόβο του Ερντογάν, ότι οι στενές σχέσεις του ιδίου, μέσω αλ Καντί και της κυβέρνησής του, με τους συγκεκριμένους αιμοσταγείς ισλαμιστές της ISIL, θα αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερο.


Ο Ερντογάν απαίτησε από τα τουρκικά ΜΜΕ να μην αναφερθούν, παρά εντελώς συνοπτικά, στο ζήτημα των Τούρκων ομήρων.

Οι Τούρκοι πολίτες δεν πρέπει να μάθουν τις διασυνδέσεις της κυβέρνησής του με τους ισλαμιστές τρομοκράτες – εγκληματίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, επίσης διαμαρτυρήθηκε σε ξένα μέσα που κάνουν λόγο για χάος στο Ιράκ.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε απειλητικά, την απαγόρευση στα τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρονται γενικά στις εξελίξεις στο Ιράκ.

Αν και η τουρκική κυβέρνηση έχει λάβει την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου, ακόμα και για ένοπλη επιχείρηση εντός του Ιράκ, οι ΗΠΑ συνομιλούν τώρα με το Ιράν, τον υποτιθέμενο απόλυτο αντίπαλό τους στην περιοχή και όχι με τη σύμμαχό τους Τουρκία, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να σταματήσουν τους σουνίτες ισλαμιστές μαχητές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει να αρνείται διπλωματικά ακόμα και να συζητήσει σοβαρά θέματα με τον Ερντογάν. Πρόσφατα τον παρέπεμψε στον αντιπρόεδρο Μπάιντεν.

Και ο Ερντογάν ναι μεν προσπαθεί να κρύψει τα άπλυτά του, τώρα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, ότι πολύ σύντομα θα βγουν όλα στο φως.
Πηγή
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ