2014-06-19 23:18:37
Φωτογραφία για Μύλος στην Βουλή με την δικογραφία για τα ναυπηγεία
Έντονο προβληματισμό και ισχυρά ερωτηματικά για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής της επίμαχης δικογραφίας για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από την Βουλή προκαλεί η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που διαψεύδει τα όσα αναφέρουν επίσημα οι κοινοβουλευτικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, ο υπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση είπε ότι διαβίβασε τον φάκελο στις 30 Μαΐου και σημείωσε ότι «λόγω του ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο, στην Βουλή έφτασε 2 ή 3 Ιουνίου».

Ωστόσο από την Βουλή αναφέρθηκε ότι η δικογραφία έφτασε στο Κοινοβούλιο στις 4 Ιουνίου και μάλιστα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο περαιώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας. Εάν ευσταθούν οι ημερομηνίες του κ. Αθανασίου τότε εύλογα εγείρεται ζήτημα καθώς προκύπτει ότι η Βουλή κράτησε την δικογραφία στο συρτάρι και την πρωτοκόλλησε μετά το κλείσιμο της Ολομέλειας που σήμανε και την παραγραφή των πιθανών ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως απορρέουν από την δικογραφία
. Πάντως, μετά την σχετική σύγχυση που προκλήθηκε ο υπουργός προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις λέγοντας ότι «πήρα ένα σήμα – sms που μου λενε ότι προκλήθηκε κάποια σύγχυση ως προς τις ημερομηνίες. Όπως σας είπα στις 30.5 μου έφεραν ένα πάκο δικογραφίες τις υπέγραψα και ρώτησαν την γραμματέα μου πότε έφυγαν. Μου απάντησε ότι λόγω Σαββατοκύριακου έφυγαν αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Εγώ είπα 2 ή 3 Ιουνίου αν όμως το πρωτόκολλο της Βουλής λέει 4 Ιουνίου τότε αυτή θα είναι η σωστή ημερομηνία».

Χαρ. Αθανασίου: Γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ από λάθος των εισαγγελέων

Πάντως, ως προς την ουσία της υπόθεσης ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε την επίμονη του ΣΥΡΙΖΑ «να στοχοποιεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» για την υπόθεση των υποβρυχίων ως «γκάφα» ενώ υποστήριξε ότι οι εισαγγελείς έκαναν λάθος στην διατύπωση του σχετικού τους διαβιβαστικού. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποίησε τον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα Ισπανίας – Ολλανδίας για να επιτεθεί με χιούμορ στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «Έγινε ένας αγώνας Ισπανίας – Ολλανδίας. Η Ισπανίας έβαλε ένα γκολ και μετά έφαγε 5. Κάπως έτσι παρομοιάζω το πυροτέχνημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του ΣΥΡΙΖΑ. Νόμιζαν ότι έβαλαν ένα γκολ και σήμερα έφαγαν 5».

Σημείωσε ότι « ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως συνεχώς δικαιώνεται. Θα πρέπει άλλωστε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ψήφισε «Παρών» στον νόμο που έφερε ο Βενιζέλος τον Απρίλιο του 2014 για τα υποβρύχια, μετά την απόρριψη της πρότασης για εξεταστική».

Είπε ότι αυτό που στην πράξη έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «πήρε τα πρακτικά της Βουλής που είπαν ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνει εξεταστική και τα πήγε στην εισαγγελία με απώτερο στόχο να εμπλακεί η εισαγγελία. Η εισαγγελείς την ξαναέστειλαν στην Βουλή – δηλαδή έστειλαν στην Βουλή τα πρακτικά της Βουλής που τους είχε πάει η κυρία Κωνσταντοπούλου – καθώς ο νόμος λεει ότι καμία προκαταρκτική ενέργεια δεν μπορεί να γίνει. Όμως έκαναν λάθος στο διαβιβαστικό» και εξήγησε ότι «ενώ το έγγραφο λέει αρχικά «χωρίς αξιολόγηση» παρακάτω μιλά για προκαταρκτική έρευνα που δεν έγινε».

Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση οφείλεται σε λάθος των εισαγγελέων όμως «σκόπιμα την παρέλειψε γιατί ξέρει την γκάφα που έχει γίνει». Πέραν αυτού χαρακτήρισε «έξυπνη» την σημερινή ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων καθώς στηρίζει από την μια τα μέλη της επισημαίνει από την άλλη όμως το γεγονός ότι δεν έγινε προκαταρκτική εξέταση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Νωρίτερα η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι οι εισαγγελείς προχώρησαν σε έρευνα από την οποία – όπως αναφέρεται στο έγγραφο – προέκυψαν «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες» και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον κ. Αθανασίου «αντί να σεβαστείτε ότι ακολουθήθηκε νόμιμη διαδικασία από τις εισαγγελείς κρατήσατε την δικογραφία κ 1 μήνα στο συρτάρι σας και ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου 1,5 μήνα…. Προφανώς ενημερώσατε ότι δεν την κρατάτε άλλο και έτσι η κυβέρνηση μεθόδευσε το κλείσιμο της Βουλής την ίδια ημέρα για να μην γίνουν οι κατά νόμου ενέργειες. Σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα είναι λόγος παραίτησή σας , σύγκλισης της Βουλής, παραίτησης της κυβέρνησης».

Παναγιώτης Ρήγας: «Κοινοί συκοφάντες οι του ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στην κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας χαρακτηρίζοντας μάλιστα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «επιδοματούχο ανήλικη εισαγγελέα του ΣΥΡΙΖΑ» και τα επιχειρήματά της «χρυσαυγίτικης λογικής». Πρόσθεσε ότι από την μελέτη της δικογραφίας προκύπτει πως «δεν εμπεριέχει τίποτε άλλο από τα πρακτικά της Βουλής. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα της φαντασίας ορισμένων» ενώ υποστήριξε ότι «η υπόθεση έχει γίνει μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν εκτεθεί πολιτικά. Αν δηλαδή έκλεινε η Βουλή για εκλογές δε φοβόσασταν την παραγραφή για το Βενιζέλο; Αστεία επιχειρήματα από αυτούς που δεν έχουν σχέση με το ήθος της αριστεράς. Το μόνο που κάνουν είναι σπίλωση και συκοφαντία πολιτικών αντιπάλων. Δε θα μένει αναπάντητο» ενώ απευθυνόμενος προς την κυρία Κωνσταντοπούλου είπε «είστε κοινοί συκοφάντες, δημιουργείτε μονίμως προβλήματα σε μια χώρα που έχει ανάγκη τη συναίνεση».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ