2014-06-20 02:34:05
Φωτογραφία για Ένταση σε ομιλία του Λουκά Παπαδήμου μετά από ερώτηση μικροομολογιούχου
Στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Παπαδήμου στα πλαίσια ημερίδας υπό τον τίτλο: «Τραπεζική Ένωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, μικρομολογιούχοι παρενέβησαν με φωνές και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Συγκεκριμένα, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Λουκάς Παπαδήμος, ένας μικροομολογιούχος σηκώθηκε όρθιος κρατώντας στα χέρια του αφίσα με τις φωτογραφίες των 17 ομολογιούχων που έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Παπαδήμου να μην εξαιρέσει τους μικροομολογιούχους από το κούρεμα και υπέβαλε σχετική ερώτηση στον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα τον ρώτησε " εάν ο ίδιος και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα - της οποίας παρών ήταν ο αντιπρόεδρος Βίκτορ Κονστάνσιο - σκοπεύουν να αποκαταστήσουν την αδικία που πραγματοποίησαν με το PSI".


Ο κ Παπαδήμος παρακάλεσε τον ομολογιούχο να μην τον διακόπτει για να λάβει την απάντηση " Έχετε διακόψει τις ζωές 17 ανθρώπων και δεν μπορείτε να απαντήσετε σε μία ερώτηση ; Δεν δικαιούνται οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων μία απάντηση κύριε Παπαδήμου ;"

Ο πρώην πρωθυπουργός φυσικά δεν απάντησε αλλά δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα στην συνέχεια, αφού το θέμα της ημερίδας ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νομισματική πολιτική και κατά πόσον αυτή μπορεί να συμβάλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ Παπαδήμος την ημέρα που υπέγραφε ως πρωθυπουργός το PSI  

είχε δηλώσει πως είναι μια ημέρα περισυλλογής και οτι στο μέλλον θα φροντίσει να αποκαταστήσει τις αδικίες που θα δημιουργηθούν με αυτή του την ενέργεια.

Σήμερα όχι μόνο δεν έχει φροντίσει για αυτό, αλλά ενοχλείται όταν του το θυμίζουν...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ