2014-06-20 11:40:45
Φωτογραφία για Απογοήτευση των Ελλήνων από τις επιδόσεις του συστήματος Υγείας
Η χώρα μας κατέχει την 27η θέση μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

IATRONET. Σοκ προκαλούν τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας του “Ευρωβαρόμετρου” για την ασφάλεια των ασθενών και την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας Υγείας.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες (78%) θεωρούν ότι κινδυνεύουν να υποστούν βλάβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσοκομείο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό είναι 53% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 20% δηλώνουν ότι έχουν υποστεί οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια κατά τη λήψη υπηρεσιών περίθαλψης, αλλά μόλις το 40% την ανέφεραν.

Μόλις το 26% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν “καλές” τις παρεχόμενες υπηρεσίες του συστήματος, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 71%!

Το 73% των Ελλήνων εκτιμούν ότι οι υπηρεσίες Υγείας στη χώρα μας είναι χειρότερες από των άλλων χωρών, το 16% ότι είναι παρόμοιες και μόλις το 5% ότι είναι καλύτερες.


Με βάση τα παραπάνω ευρήματα, η Ελλάδα κατέχει την 27η θέση μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από το σύστημα (26% το θεωρούν “καλό”).

Τελευταία κατατάσσεται η Ρουμανία, με ποσοστό ικανοποίησης από το σύστημα 25% και πρώτο το Βέλγιο με 97%, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι αρκετά υψηλός (71%).

Ανησυχία

Τραγική είναι η κατάταξη της χώρας μας και ως προς την ανησυχία των πολιτών ότι κινδυνεύουν να υποστούν κάποια βλάβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη χειρότερη θέση, με το 78% να απαντούν ότι ανησυχούν.

Την πρώτη χειρότερη θέση κατέχει η Κύπρος, με ποσοστό 82% και την καλύτερη η Αυστρία με 21%, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 53%.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΕΛ Η... ΠΑΛΑΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΕΛ Η... ΠΑΛΑΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ