2014-06-20 21:49:08
Φωτογραφία για θα χρειαστούν νέα μέτρα φέτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ
Κανένα νέο μέτρο για φέτος, αλλά ανάγκη για «πρόσθετες προσπάθειες» αναφορικά με το 2015 «βλέπει» ο... εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις, ο οποίος ταυτόχρονα «καλωσόρισε» το σχέδιο της κυβέρνησης για έκδοση νέου ομολόγου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης από το Ταμείο, δήλωσε πως «δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα» για φέτος, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ αναμένει να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2014. 

Σε ό,τι αφορά όμως το 2015 και 2016, ο ίδιος δήλωσε πως οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα χρειαστούν «πρόσθετες προσπάθειες». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο υποστηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα και εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για «καλύτερο αποτέλεσμα» στον φοροεισπρακτικό τομέα.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" κληθείς να σχολιάσει το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να προχωράει σε μια νέα έκδοση ομολόγων (πιθανόν 7ετές για την άντληση 2-3 δισ.), ανέφερε ότι «καλωσορίσαμε την προηγούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και καλωσορίζουμε και το σχέδιο για τη νέα έκδοση», ενώ πρόσθεσε πως «αν και θα απαιτηθεί χρόνος για την πλήρη και σε μόνιμη βάση έξοδο», οι εκδόσεις αυτές «αποτελούν σημαντικό βήμα»
. Αλλωστε, όπως πρόσθεσε, πρόκειται για «έναν από τους στόχους» του ελληνικού προγράμματος η σταδιακή επιστροφή της χώρας στις αγορές. 

Επίσης, σε ερώτηση για το εάν η επικεφαλής του Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ, θα απολογηθεί για τα «λάθη της τρόικας» στην Ελλάδα, ο κ. Ράις υποστήριξε πως το ΔΝΤ έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο ελληνικό πρόγραμμα, σε «μαθήματα του παρελθόντος», και έχει προχωρήσει σε «αναγκαίες προσαρμογές», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία απολογία σε αυτό που είπα. Αυτό δεν είναι απολογία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ