2014-06-23 13:57:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο Δούρειος Ίππος για να περάσει το νερό σε ιδιώτες
Σε πολιορκιτικό κριό, προκειμένου οι υδάτινοι πόροι του φράγματος Πείρου - Παράπειρου το οποίο θα υδροδοτήσει την... Πάτρα, την Ερυμάνθεια, τη Δυτική Αχαϊα και την βιομηχανική ζώνη της Πάτρας, να περάσει σε χέρια ιδιωτών, αναδικνύεται το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της μελέτης, η οποία έχει εκπονηθεί και τίθεται προς διαβούλευση στους τοπικούς φορείς και στην οποία προβλέπεται η συμμετοχή στον φορέα διαχείρισης, της θυγατρικής στην Τράπεζα Πειραιώς, ΕΤΒΑ.

Να σημειωθεί πως ήδη γύρω από την εκχώρηση της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού σε ιδιώτες και την μετατροπή του σε εμπορεύσιμο είδος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει ανοίξει η διαδικασία και το νερό του Πείρου - Παράπειρου εικάζεται πως είναι μεταξύ αυτών που αποτελούν πόλο έλξης για τραπεζίτες και άλλους ιδιωτικούς ομίλους.

Να σημειωθεί πως ήδη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμοι και Περιφέρεια) ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό υποδομών Μιχ. Χρυσοχοϊδη προκειμένου να κάνουν σαφές πως πιθανή εμμονή στην συμμετοχή ιδιώτη στο φορέα διαχείρισης αποτελεί αιτία πολέμου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ