2014-06-26 04:42:05
Φωτογραφία για Διαβάστε γιατί 200 Βρετανοί διαχειριστές κεφαλαίων εμπιστεύονται την Ελλάδα περισσότερο από τη Γαλλία
Όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν τις τέσσερις ευρωπαϊκές οικονομίες που αναμένεται να εμφανίσουν την υψηλότερη ανάπτυξη κατά τους επόμενους 12 μήνες, 200 Βρετανοί διαχειριστές κεφαλαίων συμπεριέλαβαν σε αυτές και την Ελλάδα. Μάλιστα, η ελληνική οικονομία δείχνει να κερδίζει περισσότερο την εμπιστοσύνη τους έναντι της γαλλικής ή της ιταλικής.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία στοιχημάτων Capital Spreads. Η πρώτη χώρα που ήρθε στο μυαλό των επαγγελματιών της αγοράς δεν ήταν άλλη από τη Βρετανία, με το 60% να δηλώνει αισιόδοξο για τις προοπτικές της και να προβλέπει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο.

Το 26,4% εκτίμησε ότι η γερμανική οικονομία θα είναι εκείνη που θα επιτύχει τις καλύτερες επιδόσεις, το 3% “έδειξε” τη Σουηδία, ενώ η Ελλάδα κατάφερε να μπει στο top 4 με το 2,5% να ποντάρει πως η Αθήνα θα εμφανίσει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Από την έρευνα αυτή, προκύπτουν προσδοκίες που θέλουν την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται ταχύτερα από την ισπανική, τη δανέζικη, την ιταλική αλλά και τη γαλλική.

“Παρά τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα που βίωσε η ελληνική οικονομία κατά τα τελευταία έξι χρόνια, οι επενδυτές παραδόξως δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας έναντι της Γαλλίας και της Ιταλίας”, λέει ο Nick Lewis, επικεφαλής ρίσκου trading και αγορών της Capital Spreads.
newmoney.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ