2014-06-26 10:35:06
Φωτογραφία για 'Ενοχος κρίθηκε ο «πρόεδρος» που θα έστηνε αεροπορική εταιρία στη Νέα Αγχίαλο
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον «πρόεδρο» που θα έστηνε αεροπορική εταιρία  Ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, την περασμένη Παρασκευή, στον ιδιοκτήτη επιχείρησης που παρουσίαζε ως φιλόδοξο σχέδιό της τη λειτουργία αεροπορικής εταιρίας με έδρα το Βόλο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Δεκάδες άτομα τότε -το 2012- ανέβηκαν στην πτήση... του εγχειρήματος, το οποίο τελικά τους οδήγησε σε οικονομική και επαγγελματική καταστροφή και στην ψυχική τους καταρράκωση, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν άλλες θέσεις εργασίας ή ακόμη επέλεξαν να επωμιστούν μεγάλα έξοδα για να μετακομίσουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, πιστεύοντας στα μεγαλόπνοα σχέδια, που αποδείχθηκαν τελικά χωρίς βάση.

Την περασμένη Παρασκευή, το ποινικό μέρος της υπόθεσης, που προκάλεσε η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από αναφορές επτά ατόμων που είχαν προσληφθεί από την εταιρεία, μεταξύ των οποίων τρεις από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη, συζητήθηκε στο Μονομελές Πλημελλειοδικείο.


Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και επιδομάτων, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, χωρίς διαφοροποίηση από την πρόταση εισαγγελέα και συγκεκριμένα σε 20 μήνες φυλάκιση και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή. Δίχως μάλιστα να αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Με αίσθημα δικαίωσης, οι εργαζόμενοι άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου, μετά από τη μεγάλη ταλαιπωρία που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια και την οποία μετέφεραν ενώπιον του δικαστηρίου.

Από το καλοκαίρι του 2012 ο καταδικασθείς, εμφανιζόμενος ως υπεύθυνος της επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών την ανάπτυξη υπηρεσιών αερομεταφορέα, προσλάμβανε, όπως κατηγορείται, με προφορικές συμβάσεις εργασίας το προσωπικό που θεωρούσε απαραίτητο.

Εμφανιζόταν στην τοπική κοινωνία και συστηνόταν ως πρόεδρος της υπό σύσταση εταιρείας, προσλαμβάνοντας άτομα, στα οποία μάλιστα ρητά και συγκεκριμένα όριζε ειδικές ημερομηνίες πρόσληψης, καθώς και συγκεκριμένο ωράριο καθημερινής εργασίας και υπαλληλικές αρμοδιότητες.

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2013, που αποτέλεσε και την καταληκτική ημερομηνία εργασίας και των επτά εργαζομένων, καθώς αποχώρησαν, δεν είχαν λάβει την παραμικρή αμοιβή για ολόκληρο το χρονικό διάστημα εργασίας τους, υποστήριξαν στο δικαστήριο.

Προσλήψεις είχαν γίνει για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, για το Τμήμα Εκπαίδευσης Ιπτάμενων Συνοδών, το Τμήμα Πληρωμάτων Θαλάμου Επιβατών, το Τμήμα Εκπαιδεύτριας Ιπτάμενων Συνοδών και για το Λογιστήριο.

Οι μισθοί κυμαίνονταν από 2.500 ως 4.000 ευρώ συν μηνιαία επιδόματα από 250 μέχρι 500 ευρώ.

Γύρω από την αεροπορική εταιρεία στήθηκαν ιστοσελίδες, οργανώθηκαν συνεντεύξεις αεροσυνοδών, έγιναν παρουσιάσεις στο Βόλο και τη Λάρισα, εκδόθηκαν δελτία Τύπου, έγιναν ραντεβού με τοπικούς φορείς, συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές. Μέχρι και συνάντηση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και γνωστό σχεδιαστή μόδας έγινε για τις στολές των αεροσυνοδών!

Οι επτά εργαζόμενοι κατέθεσαν στο ποινικό δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσε ένα φιλικό πρόσωπό του, κατά δήλωσή του, και υποστήριξε ότι «δεν έγιναν προσλήψεις και όλα ήταν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων».

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Ταχυδρόμος
almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ