2014-06-30 17:27:09
Φωτογραφία για Η συνάντηση των Εμπόρων Πύργου με τους βουλευτές - Πάνε στο Γ. Βρούτση για λύση με τις οφειλές ΟΑΕΕ
Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση (το ραντεβού θα κλείσουν οι βουλευτές) θα ζητηθεί η απαιτούμενη λύση για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ και τα κατασχετήρια που φτάνουν καθημερινά...

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση το Σάββατο στα γραφεία του Εμπορικού συλλόγου μεταξύ παρευρισκόμενων βουλευτών και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου του νομού.

Στην συνάντηση έπειτα από την πρόσκληση του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου Γιώργου Ανδριόλα, παραβρέθηκαν οι βουλευτέςΚώστας Τζαβάρας, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος, Γιάννης Κουτσούκος, (ενωαπουσίαζαν δικαιολογημένα εκτός Ηλείας οι κυρίες Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη), καθώς επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αθανάσιος Σκορδαλής, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παραγωγικών τάξεων Μιχάλης Αποστολόπουλος, οι αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου Νίκος Παναγιωτακόπουλος και Κώστας Λεβέντης, έμποροι και επιχειρηματίες.


* Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύργου Γιώργος Ανδριόλας αναφέρθηκε στο υπόμνημα που συντάχθηκε όπου ζητείται αφενός να ανακληθούν τα κατασχετήρια και αφετέρου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών εμπόρων και επαγγελματιών έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους χωρίς να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Είπε χαρακτηριστικά: «Οι έμποροι δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε. Αντιθέτως όλο αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι οι έμποροι διαθέτουμε υψηλό το αίσθημα της αλληλεγγύης, συνεισφέροντας ενεργά και διαχρονικά από το υστέρημά μας και προς το Κράτος και προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.»

Τα αιτήματα του υπομνήματος

1. άμεση ανάκληση όλων των ειδοποιητηρίων από το Κ.Ε.Α.Ο μέχρι την υιοθέτηση ρεαλιστικού τρόπου αποπληρωμής των ασφαλιστικών μας υποχρεώσεων και ανάλογη με την πτώση των εισοδημάτων μας μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν

2. να αφαιρεθεί από την οφειλή των ασφαλισμένων το αντίστοιχο ποσό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - κάλυψης για το χρονικό διάστημα που δεν την παρείχε ο ΟΑΕΕ λόγω αδυναμίας του ασφαλισμένου να εξυπηρετήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Είναι αδιανόητο να υπάρχει χρέωση χωρίς αντίστοιχη παροχή

3. να αφαιρεθούν οι (παράνομες) προσαυξήσεις των οφειλών λόγω υπερβάσεων τόσο στο ανώτατο νόμιμο όριο επιτοκίου όσο και στο ανώτατο καθορισμένο επιτόκιο υπερημερίας

4. για οφειλές από το 2009 και μετά, να ισχύσει «πάγωμα» των οφειλών και να επιτραπεί η άμεση επανέναρξη καταβολής των τρεχουσών εισφορών με δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασφαλισμένου

5. οφειλές άνω των 15.000 ευρώ να μετατρέπονται σε οφειλή σε ασφαλιστικό χρόνο κατά την συνταξιοδότηση προκειμένου ο ασφαλισμένος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του προς τον ασφαλιστικό του φορέα

6. η ρύθμιση των εισφορών να επιτρέπεται σε 100 δόσεις διότι το σημερινό καθεστώς δεν δίνει ουσιαστικά την δυνατότητα στον φορολογούμενο να αποπληρώσει τη δόση της ρύθμισης και τις τακτικές ασφαλιστικές του εισφορές.

7. η πρόσφατη υπουργική απόφαση (εκκρεμεί η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ.) που επιτέλους υποχρεώνει τον Ο.Α.Ε.Ε. να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εμπόρους και τα προστατευόμενα αυτών μέλη εφόσον οι οφειλές αφορούν τα έτη 2011, 2012, 2013 και ουσιαστικά και το έτος 2014, να επεκταθεί και για τα έτη 2008, 2009, 2010 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση.»

Στο πλευρό τους...

Στις τοποθετήσεις τους και οι τέσσερις βουλευτές που πήραν τον λόγο τάχθηκαν στο πλευρό των εμπόρων.

Ο Κώστας Τζαβάρας σχολίασε με έμφαση ότι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει και θα στηριχθεί από την κυβέρνηση εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του που «περνούν» ρυθμίσεις για αυξήσεις μισθών δικαστικών ενώ την ίδια στιγμή άλλοι κλάδοι όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται από την οικονομική κρίση. Είπε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν και αυτό στηρίζεται νομικά από την μια ΟΑΕΕ να έχει κόψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - κάλυψη λόγω αδυναμίας του ασφαλισμένου να εξυπηρετήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και από την άλλη να πιέζει για τις οφειλές με ειδοποιητήρια.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε ότι θα πρέπει συνταγμένα να υποβληθούν τα αιτήματα στον υπουργό επισημαίνοντας ότι οι πανελλήνιες ομοσπονδίες των εμπόρων θα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους.

Ο Ανδρέας Μαρίνος επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον και στους εμπόρους που οδηγούνται σε αδιέξοδο με τα λουκέτα στα καταστήματά τους.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουτσούκος μιλώντας και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι την προσεχή εβδομάδα θα έρθει σχετική πρόταση όπου θα ορίζει ως ελάχιστο όριο καταβολής καθώς και διευκολύνσεις για τις οφειλές των μικρομεσαίων. Και πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να στηριχθεί για να έχει ισχύ. Σε ότι αφορά τα ζητήματα που τέθηκαν στην συζήτηση σχολίασε ότι τάσσεται και ο ίδιος στο μέτωπο που συγκροτήθηκε για την συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.
iliaoikonomia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θέλει Χολέμπας η Ρόμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θέλει Χολέμπας η Ρόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ