2014-07-02 09:05:05
Φωτογραφία για Έλλειψη παιδιάτρων από τέλος Ιουλίου στο Αχιλλοπούλειο
Σοβαρό πρόβλημα για την εκτέλεση των εφημεριών αναμένεται να αντιμετωπίσει από τέλη Ιουλίου η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Η απομάκρυνση δύο γιατρών, ενός επικουρικού και ενός που καλείται να επιστρέψει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνεπάγεται αποδεκατισμό του ιατρικού προσωπικού που θα επηρεάσει και τη Γυναικολογική Κλινική.

Εν μέσω καλοκαιριού, οπότε και λόγω της τουριστικής περιόδου, οι ανάγκες για ιατρικό προσωπικό αυξάνονται, η Παιδιατρική Κλινική, κινδυνεύει να… ξεμείνει από γιατρούς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκο Χαυτούρα, κάποτε υπήρχαν δέκα παιδίατροι στο Νοσοκομείο και έξι στα Κέντρα Υγείας. Σήμερα, η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί με τη Διευθύντρια που είναι και παιδίατρος και τέσσερις γιατρούς. Από το ιατρικό προσωπικό οι δύο είναι επικουρικοί και δύο υπηρετούν με απόσπαση στο Αχιλλοπούλειο. Η σύμβαση του ενός επικουρικού λήγει στα τέλη Ιουλίου και μένει ένας, ενώ ο αποσπασμένος παιδίατρος από τη Λάρισα, καλείται να επιστρέψει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και θα απομείνει ο αποσπασμένος από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.


«Με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, από τα τέλη Ιουλίου και μετά θα υπάρχε σοβαρότατο πρόβλημα κάλυψης των εφημεριών στην Παιδιατρική Κλινική», αναφέρει ο κ. Χαυτούρας.

Το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρων, αναμένεται όμως να επηρεάσει και τη λειτουργία της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο κ. Χαυτούρας, σε κάθε γέννηση παιδιού, παρίσταται παιδίατρος, ο οποίος υπογράφει για την υγεία του νεογέννητου.

Πέραν τούτου και η Γυναικολογική, ετοιμάζεται να λειτουργήσει με έναν γιατρό λιγότερο, αφού εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος από το σύνολο των τεσσάρων, ο ένας βγαίνει στη σύνταξη.

Το θέμα του αποδεκατισμού των Κλινικών από ιατρικό προσωπικό, η ΕΙΚΚΥΜ ετοιμάζεται να συζητήσει μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων στη Γενική Συνέλευσή της που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

«Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικούς. Με τους επικουρικούς γιατρούς το πρόβλημα δεν λύνεται, απλώς μετατίθεται και ο κίνδυνο συρρίκνωσης του Αχιλλοπουλείου μεγαλώνει», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ, Νίκος Χαυτούρας.

Πλένουν ιατρικές μπλούζες στο σπίτι

Οι ελλείψεις εργαζομένων δεν περιορίζονται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο τμήμα του ιματισμού αλλά και στα μαγειρεία, η κατάσταση περιγράφεται επίσης με μελανά χρώματα. Από τα 20 άτομα προσωπικό στα πλυντήρια έχουν απομείνει μόλις δύο, ενώ στα μαγειρεία εργάζεται επίσης λιγοστό προσωπικό, μόλις πέντε άτομα.

Ως εκ τούτου, κι επειδή προτεραιότητα δίνεται στο πλύσιμο και σιδέρωμα των σεντονιών για τους ασθενείς του Νοσοκομείου, αρκετοί γιατροί έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τις ιατρικές μπλούζες στο σπίτι τους προκειμένου να τις πλύνουν ή να αναγκάζονται μόνοι τους στο τμήμα ιματισμού να πλένουν τις μπλούζες τους, να τις σιδερώνουν ή ακόμη και να τις μαντάρουν!

Εκφράζονται δε φόβοι, ότι η αποδόμηση των υπηρεσιών από προσωπικό είναι σκόπιμη, προκειμένου και αυτές οι υπηρεσίες, μετά τη συντήρηση, να δοθούν σε χέρια ιδιωτών.
almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ