2014-07-02 14:05:48
Φωτογραφία για Παιδικός σταθμός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ζητούμε – Προτείνουμε – Καλούμε…..
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των συναδέλφων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αναφορικά με την τύχη της φιλοξενίας των παιδιών τους στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς όπως ενημερωθήκαμε η σύμβαση φιλοξενίας που είχε συναφθεί προ τριετίας με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας λήγει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ακόμα δεν έχει υπάρξει πρόνοια ανανέωσής της.  

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η υπογραφή της νέας σύμβασης... θα αποτελέσει μία από τις ελάχιστες παροχές διοικητικής μέριμνας για ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού Λ.Σ. και ένα μέσο διευκόλυνσης των στελεχών, καθιστώντας τα όσο το δυνατόν περισσότερο προσηλωμένα στο έργο τους, με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση του ύψιστου καθήκοντος της σωστής ανατροφής των παιδιών τους. 


Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την ανανέωση της υπάρχουσας σύμβασης με το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για την συνέχιση της φιλοξενίας των παιδιών μας στο Βρεφονηπιακό Σταθμό αυτού, με την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων από τα συμβαλλόμενα μέρη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Την άμεση διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης φιλοξενίας παιδιών και σε Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Πειραιά για την κάλυψη της υπερβάλλουσας ζήτησης θέσεων και των αυξημένων αναγκών που δε μπορούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο καθεστώς. 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα της σωστής προσχολικής αγωγής, διαπαιδαγώγησης και φροντίδας νηπίων και βρεφών, καθώς αυτή θέτει τα θεμέλια προπαρασκευής και αναδίπλωσης δεξιοτήτων που τα παιδιά μας θα χρησιμοποιήσουν ως εφόδια για μια ζωή, κρίνεται επιβεβλημένη η οριστική επίλυση του ζητήματος, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ

Την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με την διαμόρφωση του απαραίτητου θεσμικού και νομικού πλαισίου, αντίστοιχου με εκείνο που διέπει τους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας και ειδικότερα των Σ.Α. και Ε.Δ. (ενδεικτικά Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ και "Σμήνος Βρεφονηπιακού Σταθμού" Πολεμικής Αεροπορίας). 

Καθώς ένας παιδικός σταθμός δεν αποτελεί μια στατική υπηρεσία, αλλά ένα δυναμικό σύστημα που βρίσκεται σε μια διαρκή ροή και πορεία αναδιαμόρφωσης, ανασυγκρότησης, αναπλαισίωσης και επειδή πρωταρχικό μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η φροντίδα και ορθή εκπαίδευση των παιδιών αφενός και η ενίσχυση των οικογενειών που το έχουν ανάγκη αφετέρου, θέτουμε τις υπηρεσίες μας στη διάθεση της ηγεσίας (με όποιο τρόπο ήθελε κριθεί) για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ       Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3ο ΡΑΙΧ και μουντιαλ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3ο ΡΑΙΧ και μουντιαλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ