2014-07-03 11:58:06
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ
Συγκέντρωση στο κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας στις 19:00 πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη κάτοικοι, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία της περιοχής, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκαν από σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ΑΕΚ στις 20 Ιουνίου. Αιτία της επίθεσης που δέχθηκαν ήταν οι αντιδράσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, που προβλέπει τους όρους για την κατασκευή του σχεδιαζόμενου γηπέδου της ΑΕΚ. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οπαδικές ιστοσελίδες εξαπολύουν ύβρεις κατά του νέου δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλου. Ο ίδιος με δηλώσεις του στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'',  χθες Τετάρτη, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου, αλλά κατά του Ρυθμιστικού Σχεδίου, που ανοίγει παράθυρο στην παραχώρηση του Αλσους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Εν τω μεταξύ, την καταψήφιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει να αποσπαστεί η επίμαχη διάταξη για το γήπεδο της ΑΕΚ από το Ρυθμιστικό και να έλθει σε άλλο νομοσχέδιο, ή αυτοτελώς.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε χθες και η ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το νομοσχέδιο εμπεριέχει άρθρα που πλήττουν άμεσα την περιοχή Ν.Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και την πόλη που παύει πλέον να θεωρείται αμιγής τόπος κατοικίας, ενώ το Αλσος της Ν.Φιλαδέλφειας παραδίδεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων».

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ