2014-07-05 15:50:17
Φωτογραφία για Ο Θεοδωράκης πουλάει το Αλάτσι!
Το Αλάτσι το πουλάμε... Η διαβεβαίωση για τις φήμες που θέλουν το μαγαζί που έγινε στέκι πολλών Αθηναίων επωνύμων και μη να αλλάζει χέρια δόθηκε από τα πιο επίσημα χείλη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πήρε την απόφαση να απεμπλακεί από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. «Πρυτάνευσε η πολιτική» μας είπε. Hδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να δοθεί σε κάποιον που θέλει να συνεχίσει με το ίδιο μεράκι τη λειτουργία του εστιατορίου που ξεκίνησε με κρητική κουζίνα και «απογειώθηκε» τον τελευταίο χρόνο, όταν τη σκυτάλη πήρε από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο ο γνωστός σεφ του εστιατορίου Μύλος Περικλής Κοσκινάς.

Η απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού ήταν ειλημμένη από την ημέρα των γενεθλίων του τον περασμένο Φεβρουάριο, που έκανε μια μικρή γιορτή με την οικογένεια και λίγους καλούς φίλους στο πατάρι του καταστήματος, στο μοναστηριακό τραπέζι. Τότε είχε αποφασίσει να κάνει το μεγάλο άλμα στην πολιτική σκηνή με την ίδρυση του νέου κόμματος, τότε αποφάσισε πως δεν μπορεί να το συνδυάσει με άλλες δραστηριότητες. Πρώτα ανακοίνωσε πως κλείνει ο κύκλος της δημοσιογραφικής καριέρας του, τώρα βάζει τέλος και στην επιχειρηματική δράση του.


Με νέο ιδιοκτήτη

Το προσωπικό ήδη έχει ενημερωθεί και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Αλάτσι θα κλείσει τέλος Ιουλίου και θα ανοίξει πλέον με νέο ιδιοκτήτη, ελπίζουν από τη νέα σεζόν. Σε ό,τι αφορά πάντως την τιμή πώλησης, όταν αναφέραμε στον υπεύθυνο του εστιατορίου Νίκο Κατσιγιώργη (επί χρόνια στενό συνεργάτη του Σταύρου Θεοδωράκη) το ποσό του 1.000.000 που γράφτηκε, είπε γελώντας: «Από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί! Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές». Κοστολόγιο δεν έχει βγει, αλλά, όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν την αγορά, θα μπορούσε να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 ευρώ, καθώς έχει ήδη ένα «όνομα» κι εξασφαλισμένη πελατεία.

Ηταν Σεπτέμβριος του 2005 και τα ανεπίσημα εγκαίνια στο Αλάτσι έγιναν με... γιγαντοοθόνη, καθώς συνέπεσαν με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι φίλοι του πανηγύριζαν δοκιμάζοντας το γαμοπίλαφο, την μπουγάτσα του Ιορδάνη, τα αβγά στη στάκα και τα ντολμαδάκια της μητέρας του Αργυρώς, που τα φτιάχνει πιστά κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό όμως που τους αιφνιδίασε ήταν το επιδόρπιο. Κόλλυβα με ρόδι, αμύγδαλα, καρύδια και ζάχαρη. Στην αρχή τα κοίταξαν με επιφυλακτικότητα, γρήγορα όμως έγινε το must του μαγαζιού.

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ