2014-07-06 09:51:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Χάνονται περιουσίες σε Σαραβάλι, Οβρυά, Θέα, Καλλιθέα!
Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη να χάσουν τους κόπους μιας ζωής και να δουν τα οικόπεδά τους νε μετατρέπονται μέσα σε μια νύχτα σε χωράφια ζουν πλέον οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας οι οποίοι ανακάλυψαν πως οι μελετητές του νέου Πολεοδομικού σχεδιασμού επιφυλάσσουν για την περιοχή τους εφιαλτικά σενάρια.

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των προτάσεων , σε ολόκληρες περιοχές μικραίνουν αυθαίρετα τα οικιστικά όρια με αποτέλεσμα άνθρωποι οι οποίοι είχαν εναποθέσει τους κόπους μια ζωής προκειμένου να αγοράσουν ένα οικόπεδο ή πλήρωσαν πανάκριβα εφορία για κληρονομιές να τα βλέπουν να μετατρέπονται σε χωράφια καθώς δεν θα μπορούν να κτίσουν!!!

Θέα, Παυλόκαστρο Λυγιές και Κρυσταλοπηγή πληρώνουν κατά κύριο λόγο το μάρμαρο της αυθαιρεσίας των μελετητών αλλά και της αδιαφορίας τους Δήμου ο οποίος είναι η επιβλέπουσα αρχή.

Η αυθαιρεσία μελετητών και Δήμου δεν σταματά εδώ καθώς σε όλο τον πρώην Δήμο Μεσσάτιδας επέρχονται αυθαίρετες αλλαγές και σε ότι αφορά τα έως σήμερα θεωρούμενα κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα.


Πρόκειται για τεμάχια τα οποία είναι στα όρια των οικισμών και τα οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να οικοδομηθούν. Με τα νέα δεδομένα που επιβάλει οι νέος Πολεοδομικός Σχεδιασμός και για τον οποίο φαίνεται πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου δείχνουν σιωπηλή αποδοχή καταργούνται σε Οβρυά, Σαραβάλι, Θέα, Καλλιθέα, Κρήνη, Πετρωτό, όλες οι παρεκκλίσεις στα εκτός σχεδίου τα οποία γίνονται μη άρτια και μη οικοδομήσιμα με αποτέλεσμα δεκάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών να μην μπορούν να χτίσουν.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, πως στην παρουσίαση των προτεινόμενων αλλαγών που δημιουργούν μείζονος σημασία κοινωνικό πρόβλημα , απουσίασε εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής.

Οι θιγόμενοι βάναυσα από τις αλλαγές αυτές – πρόκειται για δεκάδες κατοίκους του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος - δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση των αλλαγών φτάνοντας ακόμα και στα άκρα καθώς κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή.

Χρυσώνουν το χάπι

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα οι εμπνευστές αυτών των αλλαγών, το τελευταίο διάστημα υπόσχονται στους θιγόμενους, πως θα φροντίσουν να υπάρξει μεταβατικό στάδιο στην ισχύ των αλλαγών που επιφέρουν.

Αυτό σημαίνει πως μέσα σε ένα διάστημα μξα8ις τριετίας θα δοθεί η δυνατότητα στα θύματα των αλλαγών που επιφέρει ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός να διατηρήσουν το δικαίωμα οικοδόμησης και παραμονής της γης που κατέχουν ως οικοπέδου.

Κάτι τέτοιο ωστόσο θεωρείται πως αποτελεί απλά τρικ για να μην γίνει εξέγερση των κατοίκων της περιοχής, καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τα ποσά να είναι τεράστια σχεδόν κανέναν από αυτούς μέσα στην επόμενη τριετία δεν θα μπορέσει να οικοδομήσει.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ