2014-07-08 03:39:08
Φωτογραφία για H πρωθυπουργός Σλοβενίας καταγγέλλει ανάμειξη της εκκλησίας στη δικαιοσύνη
Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Άλενκα Μπράτουσεκ ζήτησε από το Βατικανό να πάρει θέση για τη δήλωση του ανώτατου εκπροσώπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα ότι ήταν “στημένη” η δίκη του πρώην πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα, ο οποίος καταδικάσθηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για διαφθορά.

Ο προσωρινός επικεφαλής της αρχιεπισκοπής της Λιουμπλιάνας και πρόεδρος της Σλοβενικής Συνόδου Επισκόπων, Αντρέι Γκλάβαν, την περασμένη εβδομάδα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ για την καταδίκη του Γιάνεζ Γιάνσα υποστήριξε ότι στη Σλοβενία το κράτος δικαίου είναι σε κρίση και ότι η δίκη για το σκάνδαλο “Patria”, κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε, είχε πολιτικά κίνητρα ενόψει των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται στις 13 Ιουλίου.

Στην πρώτη της αντίδραση η κ. Μπράτουσεκ είπε ότι στη Σλοβενία υπάρχει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και ότι αναμένει σχόλιο της Αγίας Έδρας για τη δήλωση του Αντρέι Γκλάβαν, επειδή συνιστά ανάμειξη στις υποθέσεις του κράτους.

Η κ. Μπράτουσεκ με διπλωματική επιστολή προς το Βατικανό ζήτησε να διατυπωθεί επίσημη θέση για τις απόψεις του προσωρινού επικεφαλής της αρχιεπισκοπής της Λιουμπλιάνας.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Σλοβενίας ρωτά αν το Βατικανό είναι ενήμερο για τη συγκεκριμένη δήλωση και άποψη που εξέφρασε για το δικαστικό σύστημα της χώρας η Καθολική Εκκλησία στη Σλοβενία και ποια είναι η θέση του για την “ανεπίτρεπτη ανάμειξη της εκκλησίας στη δικαστική εξουσία”.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ