2014-07-10 18:50:12
Φωτογραφία για Μαρίνος Ουζουνίδης: «Αποδοχές Διοικητών ΙΚΑ και ΟΓΑ»
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης: "Με την από 04/07/2014 ερώτησή του, ο... Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνος Ουζουνίδης, κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη, το θέμα με τις αποδοχές Διοικητών ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλο και τον Διοικητή του ΟΓΑ, κ. Βεργίνη καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ακούγονται πολλά για τον διορισμό και τις αποδοχές τους, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει τόση ανεργία στη χώρα μας, μισθοί πείνας και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Προς κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Αποδοχές Διοικητών ΙΚΑ και ΟΓΑ»

Κ. Υπουργοί,


Έπειτα από διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών σχετικά με τη δράση των διοικητών δύο εκ των μεγαλύτερων οργανισμών ασφαλίσεων της χώρας μας θεωρώ χρέος μου απέναντι τους να θίξω το ζήτημα.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ρομπέρτο Σπυρόπουλο και το Διοικητή του ΟΓΑ, κ. Ξενοφών Βεργίνη.

Ο κ. Σπυρόπουλος, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα διώκεται για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμός κακουργήματος (με ζημία άνω των 150.000 ευρώ) σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, για την οποία ασκήθηκε και ποινική δίωξη.

Ο κ. Βεργίνης, από την άλλη πλευρά, είχε κληθεί (χωρίς να παραστεί βέβαια) ως κατηγορούμενος στα δικαστήρια της Λευκάδας με την κατηγορία του μπαζώματος αιγιαλού και παραλίας, καθώς και για καταπάτηση δημοσίου κτήματος.

Μέσα σε όλο αυτό το πλέγμα, φωνές ακούγονται και για το διορισμό καθώς και τις αποδοχές των εν λόγω διοικητών, τη στιγμή μάλιστα που εκατομμύρια Έλληνες παραμένουν άνεργοι, αμείβονται με πενιχρές αποδοχές, ή βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις του να περικόπτονται ασταμάτητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργοί:

1.

Ποιες ακριβώς είναι οι αποδοχές του Διοικητού του ΙΚΑ, κ. Ρομπέρτου Σπυρόπουλου, και του Διοικητού του ΟΓΑ, κ. Ξενοφών Βεργίνη;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ουζουνίδης Δ. Μαρίνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ