2014-07-14 07:15:39
Φωτογραφία για Έτσι η Γερμανία έγινε η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια [photos + video]
Είχε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, αλλά... νερό δεν έπινε! Απόψε τα κατάφερε, έστω και στην παράταση!

Η Γερμανία κατέκτησε το Μουντιάλ αφού επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση και πιο συγκεκριμένα στο 113', αφού η κανονική διάρκεια βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ!

Στο θρυλικό Μαρακανά μονομάχησαν η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και αν μπορεί να κρίνει κανείς από την εικόνα του αγώνα αλλά και το αποτέλεσμα, η Αργεντινή παρέσυρε τη Γερμανία σε ένα βαρετό ματς, το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες καλές στιγμές εκατέρωθεν, παρά μόνο τις αντεπιθέσεις της «αλμπισελέστε», τις οποίες τελικά δεν εκμεταλλεύτηκε.

Κάπως έτσι, οι Γερμανοί ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου, έπειτα από 24 χρόνια. Μάλιστα, έφτασαν την Ιταλία, η οποία έχει επίσης 4 τρόπαια!

Το ματς:

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως οι Αργεντινοί ήταν αυτοί, οι οποίοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4ο μόλις λεπτό, όταν ο Ιγκουαΐν από πλάγια θέση προσπάθησε να πλασάρει τον Νόιερ. Η μπάλα, ωστόσο, πέρασε παράλληλα από το τέρμα του γκολκίπερ των «πάντσερ».


Εφτά λεπτά μετά, ο Μπίγλια έκανε ένα σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε πάνω στο πόδι του Χέβεντες, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Κράμερ που αντικατέστησε τελευταία στιγμή τον Κεντίρα, χτύπησε.

Στο 21ο λεπτό, ο Ιγκουαΐν βγήκε απέναντι από τον Νόιερ κι ενώ είχε όσο χρόνο χρειαζόταν για να κάνει το 1-0 για την «Αλμπισελέστε», έστειλε τη μπάλα άουτ!

Ένα λεπτό, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Κράμερ πέρασε εκτός, μιας και δεν μπορούσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Αντρέ Σούρλε!

Ο τελευταίος, έκανε ένα σουτ στο 37’, έξω από την περιοχή, όμως ο Ρομέρο απέκρουσε εντυπωσιακά, παρά το ότι είχε μπροστά του τον Μεσούτ Οζίλ. Ο παίκτης της Άρσεναλ, ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ, όμως δεν δόθηκε τίποτα.

Τρία λεπτά μετά, ο Μέσι χόρεψε τον Χέβεντες από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Μπόατενγκ έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Η «Νάτσιοναλ Μάνσαφτ» είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία με τον Κρος, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή στο 43΄, με τον Ρομέρο να μπλοκάρει εύκολα, ενώ η μεγαλύτερή της στιγμή στο ματς ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Χέβεντες έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ρομέρο! Στη συνέχεια της φάσης δόθηκε οφσάιντ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Λιονέλ Μέσι έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-0, όταν μέσα από την περιοχή κι έπειτα από την υπέροχη μπαλιά του Μπίγλια, ο ίδιος έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Τρία λεπτά, πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο έλαβε χώρα μια φάση που θα… συζητηθεί. Ο Νόιερ βγήκε να «καθαρίσει» μια μπαλιά για τον Ιγκουαΐν, όμως ύψωσε αρκετά το γόνατό του, βρίσκοντας στο κεφάλι τον επιθετικό της Νάπολι. Ο ίδιος, βέβαια, σηκώθηκε και συνέχισε αφού διαμαρτυρήθηκε αρκετά Στο 75’, ο Μέσι έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει άουτ, εφτά λεπτά μετά, ο Οζίλ έστρωσε όμορφα, έξω από την περιοχή για τον Κρος κι ο τελευταίος έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 83ο λεπτό, στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλλε κι ο γνωστός Τζίμι Τζαμπ. Έδωσε ένα φιλάκι στον Χέβεντες και εν συνεχεία αποχώρησε με τη συνοδεία των security!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκέτσε έκανε ένα σουτ, όμως ήταν πολύ αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Ρομέρο, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα!

Κάπως έτσι, χωρίς καμία ομάδα να έχει σκοράρει, πήγαμε στην παράταση…

Παράταση!

Εκεί η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τους Γερμανούς. Ο Σούρλε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στο 91’, όμως ο Ρομέρο απέκρουσε ενστικτωδώς.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Παλάσιο δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτικότατη θέση! Ο ίδιος κατέβασε υπέροχα μέσα στην περιοχή και «τσίμπησε» περνώντας την πάνω από τον Νόιερ. Ωστόσο, εκείνη πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι το ματς θα πήγαινε στα πέναλτι ο Σούρλε έκανε μια εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, η μπάλα πήγε στον Γκέτσε κι εκείνος κατέβασε όμορφα. Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου έκανε το μονοκόμματο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο!

Πέντε λεπτά μετά, ο Μέσι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

Ο Μέσι κέρδισε ένα φάουλ, στο τέλος. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (31’ Σούρλε), Μίλερ, Κρόος, Εζίλ (118' Μερτεσάκερ), Κλόζε (88’ Γκέτσε).

Στον πάγκο: Τσίλερ, Βάιντενφέλερ, Γκρόσγκροϊτς, Γκίντερ, Ποντόλσκι, Ντράξλερ, Ντουρμ, Κεντίρα, Μουστάφι.

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Έντσο Πέρες (86’ Γκάγκο), Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (46’ Αγουέρο), Ιγκουαΐν (78’ Παλάσιο), Μέσι.

Στον πάγκο: Οριόν, Αντουχάρ, Καμπανιάρο, Ντι Μαρία, Μάξι Ροντρίγκες, Φερνάντες, Φερνάντες, Αλβάρες, Μπασάντα.

Δείτε το γκολ, αλλά και φάσεις του τελικού:
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ