2014-07-15 13:30:09
Φωτογραφία για Η Ανοδική πορεία της Opel στην Ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζεται. Αυξήσεις μεριδίου αγοράς σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία
Η Opel παραμένει επιτυχημένος παίκτης στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου: τον Ιούνιο, η εταιρία αύξησε τις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με αυτή την αύξηση, η εταιρία ξεπέρασε κατά πολύ την ανάπτυξη της αγοράς, που βρέθηκε λίγο κάτω από το επίπεδο του περσινού Ιουνίου. Με πωλήσεις περίπου 109.000 νέων οχημάτων, το συνολικό μερίδιο στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 6,4% σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Η Opel πούλησε επίσης πολύ περισσότερα οχήματα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς συγκριτικά με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, η μάρκα αύξησε τις πωλήσεις της κατά 4%, στα 564.000 οχήματα περίπου, με μικρή αύξηση στο μερίδιο του συνόλου της αγοράς αυτοκινήτου στο 5,9%. Αυτό ανέβασε το μερίδιο της Opel κατά μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τη συνολική αύξηση της αγοράς.


«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Ειδικά τα νέα μοντέλα μας συγκαταλέγονται μεταξύ των top sellers, όπως το Mokka SUV, το οποίο έχουν ήδη επιλέξει πάνω από 245.000 πελάτες. Και η επέλαση μοντέλων μας συνεχίζεται: το νέο Vivaro καθώς και το νέο Corsa που φτάνει φέτος στην αγορά θα μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση,» σχολιάζει ο Peter Christian Küspert, μέλος του Δ.Σ. για τις Πωλήσεις.

Τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, η Opel αύξησε το μερίδιό της σε έντεκα Ευρωπαϊκές αγορές. Σαφής άνοδος παρατηρήθηκε και στη Γερμανία, όπου η συνολική αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 7%. Τον Ιούνιο, το μερίδιο αγοράς έφτασε ακόμα και το 7,6%, αύξηση περίπου 0,9 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με πέρσι και το υψηλότερο μερίδιο αγοράς από το Δεκέμβριο του 2011. Μόνο στην αγορά επιβατικού αυτοκινήτου, η Opel πέτυχε μερίδιο αγοράς 8% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία αδειών κυκλοφορίας στη Γερμανία (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA).

Το Mokka ήταν Νο1 στην κατηγορία SUV το πρώτο εξάμηνο του 2014 στη Γερμανία. Οι ταξινομήσεις του νέου Insignia αυξήθηκαν κατά 50% σχεδόν αυτό το διάστημα συγκριτικά με πέρσι. Αλλά και καθιερωμένα μοντέλα της οικογένειας Opel, όπως το Zafira Tourer, σημείωσαν επιτυχία. Το Zafira Tourer ήταν Νο2 στην κατηγορία μεγάλων πολυμορφικών τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Στη Βρετανία, η Vauxhall ενίσχυσε σαφώς τη θέση της σαν δεύτερη δημοφιλέστερη μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Τον Ιούνιο, η μάρκα αύξησε το μερίδιό της στο σύνολο της Βρετανικής αγοράς αυτοκινήτου πάνω από μιάμιση ποσοστιαία μονάδα στο 11,9%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στους πίνακες ταξινομήσεων. Και τα δύο χρονικά διαστήματα, τα Insignia και Zafira ήταν πρώτα στην κατηγορία τους, ενώ τα Corsa και Mokka ήταν και τα δύο δεύτερα στη δική τους κατηγορία.

Στην Ισπανία, η μάρκα συγκέντρωσε μερίδιο αγοράς 7,67% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα από το 2006 και την ανέβασε στη δεύτερη θέση του πίνακα των Ισπανικών ταξινομήσεων. Τον Ιούνιο, το μερίδιο αγοράς έφτασε το 8%. Στην Ουγγαρία, η Opel ήρθε πρώτη στο σύνολο της αγοράς αυτοκινήτου τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

«Στην Ελλάδα, η Opel εξακολουθεί την εξαιρετική της πορεία, ούσα για άλλη μία φορά από τις κορυφαίες μάρκες στις επιλογές των αγοραστών: βρίσκεται στη 2η θέση με 11,7% μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις επιβατικών λιανικής, βελτιωμένο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα έναντι της ιδίας περιόδου του προηγούμενου έτους. Σ’ αυτό το περιβάλλον, αιχμή του δόρατος αποτελεί το υπάρχον Corsa το οποίο είναι 1ο στις πωλήσεις λιανικής, αυξάνοντας τον όγκο πωλήσεών του κατά 25% στον τελευταίο χρόνο κυκλοφορίας του, με μερίδιο αγοράς 18% στην κατηγορία του. Τέλος το Μokka βρίσκεται στη 2η θέση της κατηγορίας του στη λιανική, αυξάνοντας τις πωλήσεις του κατά 282% έναντι της ιδίας περιόδου του 2013.» δήλωσε ο Γιάννης Πασσάδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της GM Hellas.

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ