2014-07-15 15:29:08
Φωτογραφία για Τσουνάμι αιτήσεων Πατρινών για τον νόμο Κατσέλη
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» στην Αχαΐα. Το ειρηνοδικείο Πατρών δέχεται καθημερινά ένα τσουνάμι αιτήσεων από υπερχρεωμένα νοικοκυριά που προσπαθούν να πιάσουν σωσίβιο σωτηρίας στον νόμο Κατσέλη.Στα τέλη του 2014 εκπνέει ουσιαστικά η μεταβατική περίοδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας και από το επόμενο έτος ενεργοποιούνται οι συμπληρωματικοί μηχανισμοί που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και η Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίοι, όμως, οδηγούν ουσιαστικά στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Τα στοιχεία που αφορούν τους υπερχρεωμένους της Αχαΐας σοκάρουν. Οπως ανέφερε η Σωτηρία Ζυγομαλά, προϊσταμένη Γραμματείας του Ειρηνοδικείου Πατρών, ο αριθμός των αιτήσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που κατατίθενται σε καθημερινή βάση κυμαίνεται σε 20 - 30. Ενδεικτικό του «εμφράγματος» που επικρατεί από τη μαζική κατάθεση αιτήσεων είναι το γεγονός ότι δικάσιμοι ορίζονται πλέον για το 2022 και μετά.


Στο μεταξύ, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι αιτούντες προστασία από τον νόμο Κατσέλη, παίρνουν μια προσωρινή διαταγή που ορίζει ένα ελάχιστο ποσό δόσης που κυμαίνεται από 0 - 50 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα ή αν κάποιος είναι άνεργος, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα πλειστηριασμού από την τράπεζα.Ο αριθμός των φυσικών προσώπων από την Πάτρα που έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στον νόμο Κατσέλη, είναι αδύνατον να καταμετρηθεί ακριβώς, γιατί καθημερινά αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς.Μπροστά σε αυτή την τραγική πραγματικότητα, το Ειρηνοδικείο Πατρών έχει ορίσει την Παρασκευή, ως ημέρα όπου εξετάζονται αποκλειστικά μέχρι αργά το μεσημέρι, 60 περίπου υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ