2014-07-16 16:18:52
Φωτογραφία για Οι 10 τρόποι με τους οποίους ο Δ. Αβραμόπουλος διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζων των φανταρών
Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του στη Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) επισκεπτόμενος το Καστελόριζο και τη Ρόδο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική ηγεσία από κοινού και σε αγαστή συνεργασία με τη φυσική σας ηγεσία, δίνει καθημερινά τη μάχη ώστε να διασφαλιστεί πλήρως και στο ακέραιο πάνω από όλα το δικαίωμα στη ζωή, το δικό σας και των οικογενειών σας, με αξιοπρέπεια».

Έχει σημασία όμως να δούμε με ποιους τρόπους υλοποιούνται οι παραπάνω υπουργικές δεσμεύσεις:

1ο: με υπουργική απόφαση που υπεγράφη τη Μεγάλη Παρασκευή, υποχρεώνονται οι απολυόμενοι φαντάροι να επιστρέψουν τα είδη ένδυσης-υπόδησης που τους χορηγήθηκαν στα Κέντρα Κατάταξης –και τα οποία τους ανήκουν αφού αποτελούν παρακράτηση από το μισθό τους- απειλούμενοι με χαράτσι από την εφορία.


 Κανείς δεν απαντά πως θα κοστολογηθούν οι τρύπιες αρβύλες και τα σχισμένα σώβρακα-φανέλες κλπ. Τα μεταχειρισμένα είδη που επιστρέφουν οι απολυόμενοι συνάδελφοι μοιράζονται στα ΚΕΝ (π.χ. Αυλώνα) στους νεοσύλλεκτους παρά το γεγονός ότι ανώνυμες πηγές του ΓΕΣ θέλουν τον ΑΓΕΣ Μανωλά να έχει δώσει διαταγή για εξασφάλιση καινούργιων ειδών σε κάθε στρατιώτη. 

Βεβαίως, λεφτά υπάρχουν για νέους εξοπλισμούς, πανάκριβες παρελάσεις με τανκς, συνεχείς ασκήσεις με πραγματικά πυρά και συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

2ο: τόσο ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος όσο και ο προκάτοχος του Π.Παναγιωτόπουλος κατήργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια για τους φαντάρους που υπηρετούν στις ακριτικές μονάδες της παραμεθορίου. 

Οι συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και αυτοί της Δωδεκανήσου υποχρεώνονται να καλύψουν το τεράστιο κόστος μετακίνησης με τα 8,7 ευρώ μηνιαίο μισθό που μας δίνει ο στρατός. Μάλιστα, στο πρόσφατο νόμο για τους φάρους που ρύθμισε σειρά στρατιωτικών ζητημάτων, η μόνη ρύθμιση που κόπηκε ήταν αυτή που προέβλεπε την επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης.

3ο: στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Καστελόριζο ουσιαστικά αφαιρέθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα, καθώς τους απαγορεύτηκε η συμμετοχή στην τριπλή εκλογική διαδικασία. 

Ποιος ξεχνά ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μας έστρεψε ένοπλα κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012, υλοποιώντας τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας που προβλέπουν συμμετοχή στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. 

4ο: ο Δ.Αβραμόπουλος υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης των ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, στον επιχειρηματία αφοι Κομπατσιάρη, απογειώνοντας το κόστος των προιόντων άρα και την οικονομική εκμετάλλευση των συναδέλφων, αφού ο επιχειρηματίας τετραπλασίασε τις τιμές.

5ο: κανείς δεν ξεχνά την ποιότητα της διατροφής που προσφέρει ο στρατός. Στο ΚΕΝ Ναυπλίου δύο φορές μοιράστηκαν ληγμένα κρουασάν, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα.

6ο: η έξαρση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας και η αύξηση των αυτοκτονιών είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη της υγιεινής των μονάδων, της κατάντιας των Υγειονομικών Υπηρεσιών και των αδιεξόδων που προκαλεί η εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική.

7ο: ακόμη φυσικά να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για τη δολοφονία του Πεζοναύτη Στ.Κρόκου, οδηγού σε πανάρχαιο τεθωρακισμένο Μ113. Ο Στρατός όμως παραγγέλνει και νέα ερείπια από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ. 

  

8ο: εντείνεται ταυτόχρονα η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων οι οποίοι καθαρίζουν τις ακτές που η κυβέρνηση ξεπουλά και εμπορευματοποιεί, αναλαμβάνουν την πυρόσβεση-πυρασφάλεια αφού δε γίνονται προσλήψεις πυροσβεστών, καλύπτουν θέσεις γιατρών-φαρμακοποιών σε ακριτικές περιοχές καθώς Άδωνις-Βορίδης-Μνημόνια διέλυσαν τη δημόσια υγεία. 

Επίσης, 6000 στρατιώτες-ναύτες-σμηνίτες μετατρέπονται σε Υπηρέτες των στρατιωτικών σε ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών για να κάνουν φθηνές διακοπές και υπηρεσίες. 

Παράλληλα, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι είναι σε κατάσταση κατάρρευσης λόγω της ενταντικοποίησης για να βγουν οι υπηρεσίες σε μονάδες με τεράστια κενά επάνδρωσης, καλλιεργούν κλίμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, για να καλυφθούν αυτά ακριβώς τα κενά που οι ίδιοι προκαλούν. 

Τέλος, στην Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς ο διευθυντής της έχει βάλει κάμερες και τιμωρεί τους εργαζόμενους εκεί στρατιώτες ανάλογα με το πόσες φορές πάνε τουαλέτα.

Το λιγότερο κράτος των Σαμαρά-Βενιζέλου σημαίνει περισσότερα κέρδη για γνωστούς επιχειρηματίες, ακριβότερες υπηρεσίες, μεγαλύτερη εκμετάλλευση φαντάρων και του συνόλου των εργαζομένων.

9ο: ενώ ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος υπόσχεται περιορισμό του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της μείωσης των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων, ανοίγει και νέα στρατόπεδα που πρόσφατα είχαν κλείσει σε Καλαμάτα-Άρτα για να βολέψει την κομματική πελατεία της ΝΔ και για ψηφοθηρία.

10ο: με το πρόστιμο των 6000 ευρώ και τα Στρατοδικεία διώκονται και τιμωρούνται οι αντιμιλιταριστικές ιδέες και αγωνιστικές τάσεις, αλλά και οι νέοι που φεύγουν μετανάστες για να σπουδάσουν-εργαστούν-συντηρήσουν τις πάμφτωχες οικογένειες τους. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξαγοράζει τους ναύτες για να τους στείλει με τις φρεγάτες στη Σομαλία για να προστατεύουν τα πλοία των εφοπλιστών, μας διατάζει να συμμετέχουμε σε ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ κάνοντας μας συνένοχους-συνυπεύθυνους στα φρικτά τους εγκλήματα. 

Τέλος, μας υποχρεώνουν να καταδιώκουμε μετανάστες που πνίγονται στα νερά του Έβρου και του Αιγαίου, καθώς εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τις χώρες τους που βιώνουν τα εγκλήματα του Ισραήλ, τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους εμφυλίους που πυροδοτούν και εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές δυτικών χωρών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ» ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Δωρεάν εργαζόμενος και Αναλώσιμος για τα συμφέροντα του κόσμου των πλουσίων

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Συνάδελφοι, με τους συλλογικούς και μαχητικούς μας αγώνες, μέσα και έξω από τον στρατό υπερασπιζόμαστε τα κοινά μας δικαιώματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ