2014-07-16 16:03:13
Φωτογραφία για Πάνω από 1.700 μετανάστες διασώθηκαν σε 72 ώρες στην Ιταλία
Περισσότερους από 1.700 μετανάστες διέσωσε από τα νερά της Μεσογείου Θάλασσας η ειδική αποστολή Mare Nostrum της... Ιταλίας κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ειδικότερα, η ιταλική επιχείρηση διάσωσης έσωσε πάνω από 1.500 ανθρώπους στα Στενά της Σικελίας μέσα σε ένα 48ωρο, από το Σάββατο ως τη Δευτέρα, και άλλους 200 που επέβαιναν σε τρεις σχεδίες το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, εντόπισε και ένα πτώμα σε μια ναυαγισμένη σχεδία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εκτιμά ότι περίπου 500 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στα νερά της Μεσογείου, από τους 700 που έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέρυσι.

Η Ιταλία, στα όρια Ευρώπης και Αφρικής, είναι μια από τις κύριες πύλες εισόδου μεταναστών εδώ και χρόνια, αλλά αντιμετωπίζει εσχάτως ένα κύμα μεταναστών καθώς πολλοί άνθρωποι επιχειρούν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την αναγκαστική επιστράτευση στην Ερυθραία.


Μάλιστα, η Αρμοστεία εκτιμά ότι περίπου 66.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης από τον Ιανουάριο του 2014 έως σήμερα. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό καθώς ο αριθμός ξεπερνά τους περίπου 62.000 που έφτασαν στην Ιταλία το 2011, τη χρονιά των εξεγέρσεων της «Αραβικής Άνοιξης».

Η κατάρρευση της έννομης τάξης στη Λιβύη, που είναι το βασικό ορμητήριο των μεταναστών, σημαίνει ότι οι αρχές στη χώρα αυτή αδυνατούν να ελέγξουν τον αριθμό των πλοιαρίων που αναχωρούν από τη χώρα, φορτωμένα με ρακένδυτους ανθρώπους που έχουν καταβάλει στους σωματέμπορους περισσότερα από 1.000 δολάρια κατ΄ άτομο για τη μεταφορά τους.

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν δημιουργώντας καταυλισμούς στη Λιβύη, ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει στη Frontex, την υπηρεσία ελέγχου των συνόρων της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟΥΣ... ΧΟΚΣ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟΥΣ... ΧΟΚΣ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ