2014-07-17 07:50:09
Φωτογραφία για Ο Σαμαράς ζήτησε τη βοήθεια της Μέρκελ για τις φοροελαφρύνσεις - Τι συζήτησαν στις Βρυξέλλες
Τη συμβολή της Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να «περάσουν» οι σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις από την Τρόικα. Ο πρωθυπουργός συζήτησε για περίπου 40' με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς έθεσε στην Ανγκελα Μέρκελ το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα τη θετική συμβολή της, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα το Σεπτέμβριο, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση των δανειστών για αυτό το θέμα. Πρόκειται για τις ενέργειες σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον οδικό χάρτη για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Στη συνάντηση- στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης- η Καγκελάριος ενημερώθηκε για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα.


Ακόμη, συζητήθηκαν τα θέματα της συνόδου, τα πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν τα νέα αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και για την κατανομή των θέσεων των επιτρόπων, με την ελληνική πλευρά να μην έχει ακόμη καταλήξει στο όνομα του Ελληνα που θα αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν, αναμένοντας πιθανότατα να οριστικοποιηθεί πρώτα ποιο θα είναι αυτό το χαρτοφυλάκιο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ