2014-07-17 16:20:25
Φωτογραφία για Ρ. Μακρή: Η ζωή των πολιτών και των επισκεπτών της Χώρας μας τίθεται σε σοβαρό
Η πολιτική της συγκεκαλυμμένης απόλυσης που η Συγκυβέρνηση ονομάζει διαθεσιμότητα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά επικίνδυνη Η ζωή των πολιτών και των επισκεπτών της Χώρας μας τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο από την απόφαση των κυβερνώντων να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως νούμερα προς απόλυση, χωρίς να εκμεταλλεύεται την σωρευμένη τεχνική εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση που αποτελούν το θεμέλιο λίθο στην ασφάλεια των πτήσεων.

Η απορρύθμιση των δημοσίων υπηρεσιών για την ιδιωτικοποίηση των τομέων αρμοδιότητας τους δεν δύναται να γίνει ανεκτή, ειδικά σε περιπτώσεις κρίσιμων τμημάτων για την Ελληνική κοινωνία, όπως είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η πρόθεση πώλησης των αεροδρομίων και αποδόμησης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας είναι γνωστή από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Συγκυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την από 2 Ιουνίου 2014 συνέντευξη τύπου της ΟΣΠΑ και καταγγελίες από εργαζομένους υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια πτήσεων και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα σοβαρού αεροπορικού συμβάντος λόγω πράξεων ή τυχών παραλείψεων της διοικητικής ή και πολιτικής ηγεσία της Χώρας.


Επιπρόσθετα καταγγέλλεται ότι υφίσταται πογκρόμ διαθεσιμοτήτων – επικείμενων απολύσεων, το οποίο στοχεύει αποκλειστικά στο προσωπικό που προερχόταν από την πρώην Ο.Α. και που αποτελούσε την μοναδική πηγή ανθρώπινου δυναμικού της Υ.Π.Α., το οποίο ήταν σε θέση να καλύψει και να ανταποκριθεί στις πάγιες υποχρεώσεις της χώρας μας στη Διεθνή Αεροπορική Κοινότητα.

Για την διερεύνηση των ανωτέρω αναφερομένων ζητημάτων η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και τομεάρχης Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή κατάθεσε την υπ. αριθμ. Πρωτ.1180/140/17.7.2014 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό γιατί υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια πτήσεων και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα σοβαρού αεροπορικού συμβάντος λόγω πράξεων ή τυχών παραλείψεων της διοικητικής ή και πολιτικής ηγεσία της Χώρας, η κ. Ραχήλ Μακρή απέστειλε διαβιβαστικό στην εισαγγελεία του Αρείου πάγου προκειμένου να προβεί σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν και αφορούν την ζωή όλων των πολιτών και την ασφάλεια των αερομεταφορών, πριν επιληφθεί η Δικαιοσύνη και πριν συμβεί οποιοδήποτε αεροπορικό ατύχημα ή δυστύχημα.

Γραφείο Τύπου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ